Οποτεδήποτε μπορεί να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του Στρος Καν

Ακόμη και πριν τη νέα δικάσιμο της 1ης Αυγούστου, ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα,...

Ακόμη και πριν τη νέα δικάσιμο της 1ης Αυγούστου, ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα, αν το επιβάλλουν τα στοιχεία της υπόθεσης, να αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις ενός εκ των δικηγόρων του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του Ουίλιαμ Τέιλορ, ο οποίος είπε:

«Η απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναπόκειται στον εισαγγελέα και μπορεί να την λάβει οποτεδήποτε».

Υπενθυμίζεται,  ότι οι δικηγόροι του Στρος-Καν και ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς, που έχει αναλάβει την υπόθεση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την αναβολή της επόμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου, η οποία ορίστηκε για την 1η Αυγούστου αντί της 18ης Ιουλίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι δικηγόροι του Στρος Καν έχουν εκφράσει πάντως την ελπίδα τους ότι μέχρι τότε θα έχουν αποσυρθεί οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που βαραίνουν τον πελάτη τους.

Όταν ρωτήθηκε για αυτή την αναβολή ο Τέιλορ δήλωσε ότι η 18η Ιουλίου «δεν ήταν μία ημερομηνία κατά την οποία θα αποφασίζονταν τα πάντα».

Επανέλαβε εξάλλου ότι ο πελάτης του δεν σκοπεύει να δηλώσει ένοχος για οποιαδήποτε από τις επτά κατηγορίες που τον βαραίνουν στο πλαίσιο μίας ενδεχόμενης συμφωνίας με τον εισαγγελέα.

«Ο Στρος Καν δεν θα δηλώσει ένοχος για κανένα έγκλημα», υπογράμμισε.