ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνές χάους: Λεηλασίες και μπλακάουτ στη Βενεζουέλα που ζει μέρες… Αργεντινής

Σκηνές χάους: Λεηλασίες και μπλακάουτ στη Βενεζουέλα που ζει μέρες… Αργεντινής

Σκηνές χάους: Λεηλασίες και μπλακάουτ στη Βενεζουέλα που ζει μέρες... Αργεντινής

Σώμα με σώμα παλεύουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας για να εξασφαλίσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Στην πόλη Μαρακαΐμπο, μάλιστα, πολίτες λεηλάτησαν καταστήματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 100 συλλήψεις.

Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν μόλις δύο ημέρες την εβδομάδα και οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, έχουν φέρει στα όρια τους κατοίκους, που αναγκάζονται να ζουν για μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και φως.

venezuela power cut 650x400 41461826335

Η αντιπολίτευση ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών προκειμένου να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την αποπομπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

ChFyOI8UkAA MBo

Ο Μαδούρο, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του σοσιαλιστή προέδρου Ούγο Τσάβες ως διάδοχός του προτού αποβιώσει το 2013, έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία προτού τελειώσει η θητεία του το 2019 και έχει κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι σκοπεύει να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του.

Εάν η αντιπολίτευση καταφέρει να διώξει τον Μαδούρο φέτος, θα γίνουν εκλογές εκ νέου. Αλλά εάν το καταφέρει το 2017, τότε η προεδρία θα περάσει στα χέρια του τωρινού αντιπροέδρου, θέση που κρατεί ο Αριστόβουλο Ιστουρίζ, πιστό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων