ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερες από εκατό συλλήψεις στην Βοστόνη

Περισσότερες από εκατό συλλήψεις στην Βοστόνη

Σαν από Αμερικάνικη ταινία δράσης θύμιζε σήμερα η Βοστόνη. Η αστυνομία συνέλαβε 129 άτομα, όταν διέλυσε μια διαδήλωση κατά της Γουόλ Στριτ, σε μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις από την έναρξη του κινήματος. Αλλά το θέμα δεν έληξε εκεί. Στην ιστοσελίδα του το κίνημα «Να καταλάβουμε τη Βοστόνη» εκτός από τις φωτογραφίες από το συμβάν, αναφέρει ότι «Εκατοντάδες αστυνομικοί επιτέθηκαν βίαια στους διαδηλωτές».



Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοστόνης, Έντι Κρίσπιν, δήλωσε ότι είχαν πάρει άδεια οι διαδηλωτές για την συγκέντρωσή τους στην πλατεία Ντιούι στο κέντρο της πόλης, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε μέχρι στους γύρω δρόμους και η αστυνομία τους ζήτησε να διαλυθούν ησύχως. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση.
Ο Δήμαρχος της πόλης, Τόμας Μενίνο, δικαιολόγησε την αστυνομική επιχείρηση λέγοντας στην εφημερίδα Μπόστον Γκλόουμπ ότι «σέβεται την ελευθερία της έκφρασης» αλλά ο ίδιος πρέπει «να φροντίσει μια πόλη» και ότι «η πολιτική ανυπακοή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Το κίνημα ζήτησε δωρεές προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4 χιλιάδες δολάρια για να καλυφθούν τα νομικά έξοδα των συλληφθέντων.