ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εισαγγελική έρευνα για βιασμό κατά του μουσουλμάνου διανοούμενου, Ταρίκ Ραμαντάν

Νέα εισαγγελική έρευνα για βιασμό κατά του μουσουλμάνου διανοούμενου, Ταρίκ Ραμαντάν

Έρευνα για βιασμό, κατά του μουσουλμάνου διανοούμενου Ταρίκ Ραμαντάν, ο οποίος κρατείται στη Γαλλία από το Φεβρουάριο, αντιμετωπίζοντας και άλλες σχετικές κατηγορίες, διέταξε η εισαγγελία στη Γενεύη, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Tribune που επικαλείται εκπρόσωπο του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η εισαγγελία αποφάσισε την έναρξη έρευνας έπειτα από μήνυση γυναίκας που κατηγορεί τον Ταρίκ Ραμαντάν ότι τη βίασε σε ξενοδοχείο της Γενεύης το 2008.

Η μήνυση κατατέθηκε τον Απρίλιο.

«Η απόφαση για την έναρξη έρευνας συνιστά σημαντικό βήμα που δείχνει τη σοβαρότητα των καταγγελιών που διατυπώθηκαν από την πελάτισσά μας», δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Ο Ταρίκ Ραμαντάν δεν έχει πάντως ακόμα ανακριθεί από τις ελβετικές δικαστικές αρχές για την υπόθεση αυτή. Οι ανακριτές θα επισκεφθούν τον Ταρίκ Ραμαντάν στη Γαλλία για να πάρουν την κατάθεσή του.

Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου στη Γαλλία κατά του 56χρονου θεολόγου, ο οποίος ωστόσο τις αρνείται και υποστηρίζει ότι οι σχέσεις που είχε με τις μηνύτριες ήταν συναινετικές.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων