Μήνυμα πολέμου στέλνει το Ιράν: Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίζονται από σήμερα ως «παράνομο καθεστώς»

Newsbomb

Μήνυμα πολέμου στέλνει το Ιράν: Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίζονται από σήμερα ως «παράνομο καθεστώς»

Η Τεχεράνη αποκάλεσε «παράνομο καθεστώς» τις ΗΠΑ μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να τερματίσει τη Συνθήκη Φιλίας του 1955 μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση του τερματισμού της Συνθήκης αυτής έγινε νωρίτερα σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ακολούθησε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που δικαίωσε το Ιράν και διέταξε τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης δεν θα έχουν επιπτώσεις στην ανθρωπιστική βοήθεια ή στην ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας.

«Σήμερα, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την αμερικανο-ιρανική συνθήκη, αφού το ΔΠΔ τους διέταξε να σταματήσουν να παραβιάζουν αυτή τη συνθήκη, τιμωρώντας τον λαό του Ιράν. Παράνομο καθεστώς», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «ήττα για το Ιράν» την απόφαση του Δικαστηρίου παρόλο που διέταξε τις ΗΠΑ να αναστείλουν τις κυρώσεις εις βάρος ανθρωπιστικών αγαθών, καθώς η δικαστική απόφαση «δικαίως απέρριψε όλους τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Ιράν» να αναστείλει ευρύτερα τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved