ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση – «βόμβα» από τον Τραμπ: Κλείνω τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Ανακοίνωση – «βόμβα» από τον Τραμπ: Κλείνω τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ,απειλεί να κλείσει τα νότια σύνορα της χώρας του με το Μεξικόαν οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου συνεχίσουν να μπλοκάρουν το κονδύλι των 5 δισεκατομμυρίων για την ανέγερση του τείχους που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή.

Με ανάρτησή του στο twitter, o Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τονίζει: «Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα νότια σύνορα αν οι Δημοκρατικοί, που κωλυσιεργούν, δεν μας δώσουν τα χρήματα να ολοκληρώσουμε το τείχος και να αλλάξουμε τους ανόητους μεταναστευτικούς νόμος που έχουν φορτωθεί στη χώρα μας».

Η άρνηση του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό – λόγω του συγκεκριμένου κονδυλίου – έχει οδηγήσει σε παύση των λειτουργιών του αμερικάνικου ομοσπονδιακού κράτους. Λόγω αυτού, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται ή έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία.

Το λεγόμενο shutdown θα παραταθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του νέου έτους καθώς απέτυχαν και οι τελευταίες διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων επί του ακανθώδους ζητήματος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τόσο πολλά χρήματα στο εμπόριο με το Μεξικό, περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια (στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα από τα ναρκωτικά, που θα ανέβαζαν πολύ το ποσό), πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι το κλείσιμο των νότιων συνόρων, μίας "επικερδούς επιχείρησης"», αναφέρει σε δεύτερη ανάρτησή του.

«Είτε κατασκευάζουμε το τείχος, είτε κλείνουμε τα νότια σύνορα. Να επιστραφεί η αυτοκινητοβιομηχανία μας στις ΗΠΑ, όπου και ανήκει. Ας επιστρέψουμε στην εποχή προ NAFTA, πριν από την ανόητη μετακίνηση τόσων εταιριών και δουλειών στο Μεξικό. Είτε κατασκευάζουμε το τείχος, είτε κλείνουμε τα σύνορα», τονίζει στο τελεσίγραφό του.

Πηγή: Cnn.gr