ΚΟΣΜΟΣ

Σούρα :Η γυναικεία οδήγηση θα φέρει πορνεία στη χώρα

Σούρα :Η γυναικεία οδήγηση θα φέρει πορνεία στη χώρα

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα δέχεται έντονες πιέσεις από τη Σούρα, το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας , να διατηρήσει την απαγόρευση oδήγησης στις γυναίκες, καθώς κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνουν οι σουνίτες ιεροδιδάσκαλοι, θα οδηγήσει στην καταστροφή της κοινωνίας και την εξαφάνιση της παρθενίας.


Χαρακτηριστικά το υπερσυντηρητικό συμβούλιο υποστηρίζει πως η γυναικεία οδήγηση, θα φέρει στην χώρα των Σαούντ αύξηση της πορνείας, διαζύγια και φυσικά απώλεια της παρθενίας στις νεαρές γυναίκες οι οποίες θα «απελευθερώνονται από τα χρηστά ήθη της χώρας».

Το δικαίωμα να οδηγούν «θα ενθαρρύνει επίσης εκατομμύρια γυναίκες που δεν δουλεύουν να αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά, αντί να υπηρετούν την οικογένειά τους στο σπίτι» σημειώνουν ακόμη.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται ο Αμπντάλα, ο ίδιος σκέφτεται να επιτρέψει στις γυναίκες να οδηγούν νόμιμα, αφού δεν είναι λίγα τα περιστατικά συλλήψεων το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν σε γυναίκες που οδηγούσαν παράνομα.

Να σημειωθεί πως οι γυναίκες δεν μπορούν να μετακινηθούν με ΙΧ αν δεν έχουν οδηγό ή κάποιο άρρεν μέλος της οικογενείας τους που μπορεί να τις μεταφέρει εκεί που θέλουν.

Ο βασιλιάς είχε ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες επίσης ότι από το 2015 οι γυναίκες θα μπορούν να ψηφίζουν και να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές.