Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο ξύλο στη Βουλή της Γκάνας μετά από πρόταση για φόρο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Newsbomb

Καβγάς ξέσπασε στη Βουλή της Γκάνας κατά τη διάρκεια συζήτησης για επιβολή φόρου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Σε ξύλο ανάμεσα σε βουλευτές κατέληξε η συζήτηση στη Βουλή της Γκάνας της πρότασης της κυβέρνησης της χώρας για επιβολή φόρου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η πρόταση αφορά την επιβολή φόρου 1,75% ακόμα και ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου και έχει εξοργίσει την αντιπολίτευση στη Γκάνα από τη στιγμή που διατυπώθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου.

Αυτό που εξόργισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν η πρόταση του προεδρεύοντος η διάταξη για τον φόρο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος.

Αποτέλεσμα ήταν βουλευτές να έρθουν στα χέρια ανταλλάσσοντας μπουνιές και λαβές με συναδέλφους τους πριν την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων προκειμένου η κατάσταση να μην εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γκάνας υποστηρίζει ότι ο φόρος θα βάλει στα δημόσια ταμεία της χώρας επιπλέον 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 με την αντιπολίτευση να απαντά ότι ο φόρος αυτός θα επηρεάσει δυσανάλογα τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και όσους χρησιμοποιούν κατά κόρον τις μεταφορές χρημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι θα ανακοινωθεί σήμερα - Οι γιορτές θα κρίνουν το lockdown του Γενάρη

Αλλάζει το κόστος στα διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Τι αλλάζει η εφορία στις πολυκατοικίες – Το κέρδος για 2,8 εκατ. κατοικίες