ΚΥΠΡΟΣ

Νέα πρόκληση Τατάρ: Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε Έλληνες και Τούρκοι μαζί στην Κύπρο

Τατάρ
"Ο δρόμος μου είναι ο δρόμος του Τουρκισμού, του συμβαδίσματος με την Τουρκία»
ΚΥΠΕ

Ο Τ/Κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Γκαζιαντέπ προέβη σε νέες… διαμελιστικές δηλώσεις για την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι Έλληνες και Τούρκοι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον μαζί.

«Δεν θα είναι δυνατόν τα δύο έθνη να ζήσουν μαζί από εδώ και στο εξής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν φαίνεται εφικτό να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές, γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει αποκτήσει ένα πλεονέκτημα και το χρησιμοποιεί στο έπακρο».

«Το γεγονός ότι ο τουρκοκυπριακός λαός ζει κάτω από τη στέγη του δικού του κράτους για σχεδόν 60 χρόνια μάς έδωσε το δικαίωμα να καθορίσουμε το μέλλον μας, όπως στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε, κάνοντας λόγο για άλλη μια φορά για «δύο λαούς και δύο κράτη» στην Κύπρο.

Ο Ερσίν Τατάρ απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται ότι είναι «φερέφωνο» της Τουρκίας.

«Μου λένε κατά καιρούς ότι είσαι ο άνθρωπος και το παπαγαλάκι της Τουρκίας. Υπάρχει μια αντιπολίτευση που διατυπώνει άδικες και αβάσιμες κατηγορίες ότι ‘υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της Τουρκίας’. Αλλά ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός. Ο δρόμος μου είναι ο δρόμος του Τουρκισμού, του συμβαδίσματος με την Τουρκία», επιχειρηματολόγησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Παράνοια και χάος στο επίσημο τρέιλερ του Tiger King 2

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»