ΚΥΠΡΟΣ

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Η Κύπρος βράβευσε τον Μονεγάσκο γαλαζοαίματο για την προστασία του περιβάλλοντος

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Η Κύπρος βράβευσε τον Μονεγάσκο γαλαζοαίματο για την προστασία του περιβάλλοντος
philenews.com

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου στην Κύπρο, διοργανώθηκε μία ιδιαίτερη βραδιά για καλό σκοπό - O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό έδωσε το παρών στη Μεγαλόνησο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (3/4) ο τελικός διαγωνισμός με τις βραβεύσεις των νικητών και νικητριών, του παγκύπριου διαγωνισμού «Love Cyprus», που διοργάνωσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, στο Monte Caputo στη Λεμεσό.

Οι 8 νικητές, σε κλίμα συγκίνησης, παρέλαβαν τα βραβεία τους, ενώ το πρώτο βραβείο των 50.000 ευρώ στις κατηγορίες χορός και φωτογραφία, κατάφεραν να λάβουν αντίστοιχα το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς και το Δημοτικό Σχολείο Δάσους Άχνας «Φώτης Πίττας».

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αγάπης, μουσικής και επιβράβευσης που διοργάνωσε ο Κύπριος μεγιστάνας και υψηλοί προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την Κύπρο για να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Στο πλαίσιο αυτό, επίσκεψη αστραπή πραγματοποίησε και ο προσωπικός του φίλος πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό.

Στην διάρκεια του δείπνου απονεμήθηκε βραβείο στον πρίγκιπα Αλβέρτο Β' του Μονακό για τη συνολική του συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος, Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδης.

Οι νικητές του LOVECYPRUS 2023 είναι:

Κατηγορία φωτογραφία:

Πρώτο Βραβείο €50,000: Δημοτικό Σχολείο Δάσους Άχνας «Φώτης Πίττας» – φωτογραφία

Δεύτερο Βραβείο €25,000 Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου – φωτογραφία

Τρίτο Βραβείο €10,000 Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς – φωτογραφία

Τέταρτο Βραβείο €5,000 Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Α’ – φωτογραφία

Κατηγορία χορός:

Πρώτο Βραβείο €50,000 Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς – βιντεάκι

Δεύτερο Βραβείο €25,000 Λανίτειο Λύκειο – βιντεάκι

Τρίτο Βραβείο €10,000 Τεχνική Σχολή ΤΕΣΕΚ Αμμοχώστου-Αυγόρου – βιντεάκι

Τέταρτο Βραβείο €5,000 Δημοτικό Σχολείο Αργάκας – βιντεάκι

Στόχος του διαγωνισμού, μεταξύ άλλων, είναι η ανάδειξη της κυπριακής παράδοσης και τέχνης.

Στην τελετή βράβευσης βρέθηκε και ο αγαπημένος τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός, ως guest star για να ανεβάσει τη διάθεση των προσκεκλημένων, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του. Στην κριτική επιτροπή ήταν οι: Γιάννης Χριστοδούλου, Άννα Βίσση, η Μαριάννα Λάτση και ο Christian Moore, (γιος του ηθοποιού Roger Moore). Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους νικητές από τον Γιάννη Χριστοδούλου.

Πέραν των 35 εκλεκτών προσωπικοτήτων από το Μονακό, παρευρέθηκαν στη μεγάλη αυτή γιορτή, ενω το παρόν τους έδωσαν και πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο του νησιού μας.

Πάντως, ο διαγωνισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού σχεδόν 200 σχολεία από όλη την Κύπρο έστειλαν πέραν των 600 έργων, ως επί το πλείστον αξιολογότατα. Μέσα από ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού όλες οι συμμετοχές ήταν γεμάτες έμπνευση, δημιουργία και πάθος, οι κριτές κατέληξαν στα οκτώ έργα που ξεχώρισαν. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε δημόσια σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Όλες οι δημιουργίες (φωτογραφίες, βιντεάκια) προωθούν την Κύπρο, όχι μόνο ως ένα καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό, αλλά και ως μια χώρα που χαρακτηρίζεται από σπουδαία παράδοση και κουλτούρα, φιλοξενία, τέχνες, έθιμα και φυσικές ομορφιές.

Πηγή: philenews.com