ΚΥΠΡΟΣ

Eκστρατεία Βουλής και κομμάτων για ανατροπή εικόνας της Κύπρου

Eκστρατεία Βουλής και κομμάτων για ανατροπή εικόνας της Κύπρου

Εκστρατεία ενημέρωσης ξένων Κοινοβουλίων και κομμάτων, που εγείρουν, συκοφαντικά και δυσφημιστικά, θέμα για δήθεν ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος στην Κύπρο, αναλαμβάνουν η Βουλή και τα κόμματα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, μετά από σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων, ανέφερε ότι θα γίνουν επαφές με αδελφά κόμματα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα θα τεθεί στο περιθώριο της διάσκεψης των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο στις 27 και 28 Ιανουαρίου αλλά και στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 28 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνει διερεύνηση για αποστολή κοινοβουλευτικών ομάδων σε χώρες, στις οποίες παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η Γερμανία.

Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι έχουν, ήδη, αποσταλεί έγγραφα και σημειώματα σε ξένα Κοινοβούλια, στα οποία υποδεικνύεται ότι η Κύπρος συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες κατά του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος.