ΚΥΠΡΟΣ

Άγνωστο τι θα γίνει με το δάνειο της Μόσχας στην Κύπρο

Άγνωστο τι θα γίνει με το δάνειο της Μόσχας στην Κύπρο

Η Μόσχα δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην επέκταση της αποπληρωμής του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την Κύπρο, ή εάν θα συμπεριλάβει Ρώσους επενδυτές στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της χώρας, ανέφερε κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Reuters.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα», τόνισε η πηγή. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφεραν ότι, αναμένουν από την Ρωσία να επεκτείνει το δάνειο της Κύπρου κατά 5 χρόνια έως το 2012 και ενδεχομένως να αναχρηματοδοτήσει τους όρους του.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Επισήμως, το κίνητρο της επίσκεψης του Σαρρή στη Μόσχα δεν έχει ανακοινωθεί, όμως η επιμήκυνση του ρωσικού δανείου και οι καταθέσεις Ρώσων επενδυτών στα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση του Eurogroup για δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων ως προϋπόθεση για την παροχή δανείου για την στήριξη της κυπριακής οικονομίας.