ΚΥΠΡΟΣ

Κομισιόν: Σωστό πρώτο βήμα έκανε η Κύπρος

Κομισιόν: Σωστό πρώτο βήμα έκανε η Κύπρος

Βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του κυπριακού Μνημονίου, το συντομότερο δυνατόν θεωρεί η Κομισιόν την εναλλακτική πρόταση που έβαλε στο τραπέζι χθες τη νύχτα η κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ εκπρόσωπος του αντιπροέδρου Όλι Ρεν έκανε λόγο για «βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από την πλευρά των κυπριακών Αρχών», σημειώνοντας ότι «καλωσορίζουμε τις διαβεβαιώσεις» σύμφωνα με τις οποίες η Λευκωσία θα παρουσιάσει σε λεπτομέρεια ενώπιον της Τρόικας την εναλλακτική πρόταση για κάλυψη των αναγκών της Κύπρου, παραπέμποντας στην ανάγκη εξασφάλισης των 5,8 δισ. ευρώ.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ μιλώντας μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup είπε χαρακτηριστικά: «Διαπιστώνουμε βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από την πλευρά των κυπριακών αρχών. Ειδικότερα, καλωσορίζουμε τις διαβεβαιώσεις των κυπριακών αρχών ότι θα παρουσιάσουν λεπτομερώς στην τρόικα την εναλλακτική τους πρόταση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών από την πλευρά της Κύπρου πέρα από την οικονομική βοήθεια που συμφωνήθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ο’ Κόνορ και στη συνέχεια υπογράμμισε:

«Οι εμπειρογνώμονες μας θα αξιολογήσουν αυτήν την πρόταση προσεκτικά ήδη από αύριο το πρωί. Είμαστε, υπό όρους, ικανοποιημένοι για την εξέλιξη της εκκαθάρισης τράπεζας και τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων που προχωρούν σύμφωνα με τη νομοθετική διαδικασία. Θα πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα και να εργαστούμε εντατικά με την κυπριακή κυβέρνηση και τους εταίρους μας στην τρόικα, ώστε να σχεδιάσουμε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα κράτη-μέλη».

Διαβάστε επίσης:

Στην «Πειραιώς» πάνε Κύπρου – Λαϊκή

Εξελίξεις στην Κύπρο: Πέρασαν και τα τρία νομοσχέδια