ΚΥΠΡΟΣ

«Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;»

«Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;»

«Για την κυβέρνηση υπεράνω όλων είναι η σωτηρία του τόπου και μόνη έγνοια η διάσωση της οικονομίας», δήλωσε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, σχολιάζοντας τοποθετήσεις για αναζήτηση λύσεων εκτός Ευρωζώνης και εκτός ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς προβληματισμό.

Ειδικότερα, κάλεσε όσους υποστηρίζουν τέτοιες λύσεις να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

-πώς θα λυθεί εκτός Ευρωζώνης το θέμα ρευστότητας
-ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα και
-πώς η Κύπρος θα μπορέσει να ασκήσει την ενεργειακή πολιτική που προσδοκά, υποβαθμίζοντας από μόνη της την ευρωπαϊκή της ιδιότητα.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης διερωτήθηκε εάν κάτι τέτοιο είναι η σοφότερη επιλογή, υπό τις σημερινές συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας και αστάθειας στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο και κατά πόσο η Κύπρος μπορεί να αντέξει οποιεσδήποτε ανατρεπτικές εξελίξεις.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ακόμη ότι, όσοι προκρίνουν άλλη πρακτική, ουσιαστικά οδηγούν την πολιτική ζωή σε δύσβατα μονοπάτια.

Ακόμα, ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών, αφού όπως είπε, υπάρχουν εξελίξεις.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ο κύριος Στυλιανίδης, το Συμβούλιο Αρχηγών «δεν είναι απλό επικοινωνιακό εργαλείο, αλλά εργαλείο πάνω στο οποίο κτίζεται η ενότητα και η συλλογικότητα και όποτε κρίνει σκόπιμο να το συγκαλέσει θα το πράξει».

Τέλος, σε ερώτηση, αν έχει αποφασισθεί το τελικό ύψος του «κουρέματος» και ποιες καταθέσεις θα εξαιρεθούν, ο κύριος Στυλιανίδης απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση από την Κεντρική Τράπεζα και τους εμπειρογνώμονες.