ΚΥΠΡΟΣ

Στυλιανίδης: Χρειάζεται «σκληρή» διαπραγμάτευση

Στυλιανίδης: Χρειάζεται «σκληρή» διαπραγμάτευση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι όχι μόνο δεν είναι έτοιμη η λύση για το Κυπριακό, αλλά χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση, όπως και συμμαχίες και εμμονή σε βασικές αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο εκπρόσωπος σχολίασε δηλώσεις του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος είχε παρουσιάσει μια αισιόδοξη εικόνα, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ύστερα από χθεσινή συνάντησή του με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο κ. Οζερσάι είχε πει ότι οι δύο διαπραγματευτές βρίσκονται πολύ κοντά στη διαδικασία του πάρε-δώσε. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε την ανάγκη να δοθεί μια νέα δυναμική στις διαπραγματεύσεις με ουσιαστικά και τολμηρά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επίσης ανέφερε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει, και αυτό έχει γίνει αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα, ότι το θέμα της Αμμοχώστου θα δημιουργήσει την ώθηση στις συνομιλίες, θα αλλάξει το κλίμα και δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης.«Φαίνεται ότι οι εξελίξεις είναι καλές στο θέμα αυτό», είπε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως ο διεθνής παράγοντας, δείχνει ότι αντιλαμβάνεται αυτή τη βασική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα το συντομότερο να υπάρχουν απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς ΄Ερογλου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι σε αυτή ουσιαστικά θα γίνει μια ανασκόπηση για το πού βρισκόμαστε μέχρι τώρα σχετικά με την την κατάθεση των απόψεων.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή και χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση, συμμαχίες και επιμονή σε βασικές αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η αναβάθμιση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα επηρεάζει την ίδια τη διαπραγμάτευση,» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων