ΚΥΠΡΟΣ

Ζητεί μέτρα ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας

Ζητεί μέτρα ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας

Την ελπίδα ότι «έστω και την υστάτη στιγμή» θα υπάρξει μία πρόσθετη δέσμη μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της οικονομίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας τη διπλή υποβάθμιση από τον οίκο Moody's.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ομήρου σημείωσε πως «η έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και ειδικότερα του τραπεζικού συστήματος και αυτό είναι ένας από τους λόγους της υποβάθμισης».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «από την άλλη, δεν πρέπει να συσκοτίσουμε την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και τα οποία είναι διαρθρωτικά, είναι προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την αναποφασιστικότητα στη λήψη έγκαιρων μέτρων που θα θωράκιζαν την κυπριακή οικονομία και θα οδηγούσαν πράγματι σε μία συλλογική και συνολική προσπάθεια τιθάσευσης των οικονομικών δεικτών».

Ο κ. Ομήρου είπε, επίσης, ότι αναμένει «έστω και την υστάτη, ότι θα υπάρξει μία πρόσθετη δέσμη μέτρων στη βάση», υπενθυμίζοντας παράλληλα τις συλλογικές αποφάσεις, που λήφθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.