MEDIA

Χάνουμε τα καλύτερα μυαλά

Χάνουμε τα καλύτερα μυαλά

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκαλύπτει το εφιαλτικό κύμα φυγής των νέων

Με ραγδαίους ρυθμούς η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια «νεκρή» χώρα γερόντων, με πληθυσμό που μειώνεται αντί να αυξάνεται και με τους νέους της, ηλικίας 20-30 ετών να φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, αναζητώντας εργασία.

Τα πρώτα στοιχεία για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα για το 2010-2011 είναι εφιαλτικά, καθώς παρουσιάζουν μείωση των γεννήσεων κατά 40% από προηγούμενα έτη.

Όλο και περισσότερα ζευγάρια γεννούν μόνο ένα παιδί γιατί δεν μπορούν να αναθρέψουν περισσότερα ενώ παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των γερόντων στην Ελλάδα (από 70 ετών κι άνω).

Παράλληλα η εικόνα ενός κοινωνικού «τσουνάμι» έχει πάρει το κύμα εξόδου χιλιάδων νέων Ελλήνων κυρίως επιστημόνων στο εξωτερικό, για να εργαστούν καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται 2η στον κατάλογο της ανεργίας νέων στην Ευρώπη μετά την Ισπανία.

Υπολογίζεται ότι η χώρα μας αδειάζει από «τα καλά μυαλά» (νέους επιστήμονες, αριστούχους ανωτάτων σχολών κ.α.) σε ρυθμό 5.000 κάθε μήνα με βάση στοιχεία που δίνουν ξένες πρεσβείες στην Αθήνα και γραφεία ευρέσεως εργασίας κυρίως σε Καναδά, Αυστραλία, ΗΠΑ, Γερμανία και στις πλούσιες αραβικές χώρες.

Απόψε στις 9 μ.μ. στην εκπομπή της Web TV του newsbomb.gr «Αποκαλύπτω», που παρουσιάζει ο Κώστας Χαρδαβέλλας, νέοι βουλευτές συναντούν μια μεγάλη ομάδα νέων Ελλήνων που ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό και ζητούν λύσεις από τα μεγάλα κόμματα σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα φυγής των νέων από την Ελλάδα

Μέσω skype θα βγουν από πολλές γωνιές του κόσμου, νέοι Έλληνες που έχουν φύγει και ήδη βρήκαν εργασία μακριά από την Ελλάδα.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής ο διευθυντής του newsbomb.gr κ. Χάρης Λαζαρόπουλος θα είναι σε ζωντανή επαφή με το κοινό για να μεταφέρει στο στούντιο ερωτήσεις, παρεμβάσεις και καταγγελίες.