MEDIA

Η ΕΡΤ, το ΣτΕ και οι τρεις αρχηγοί στα πρωτοσέλιδα

Η ΕΡΤ, το ΣτΕ και οι τρεις αρχηγοί στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ανοίγει νέα ΕΡΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΣτΕ ουσιαστικά επικύρωσε χθες την κατάργησή της. Ως το Σεπτέμβριο ο κρίσιμος χρόνος για τη δημιουργία καινούργιου φορέα. Τα 9 σημεία που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς για να αποφευχθούν οι κάλπες. Θα συναντηθούν πάλι αύριο οι τρεις αρχηγοί".

ΕΘΝΟΣ: "Σύγκλιση μετά την πολιτική θύελλα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στο σίριαλ της "μαύρης οθόνης". Αρχίζει η αναδιοργάνωση με ανοικτή την ΕΡΤ. Αύριο σε νέα σύσκεψη το τελικό σχέδιο και οι οριστικές αποφάσεις. Ανασχηματισμός αρχές Ιουλίου με πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Νew Deal για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των τριών κομμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εβραίος Σιωνιστής ο Μανιτάκης;!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά την αποκάλυψη η "wikipedia" "κατέβασε" τάχιστα την σελίδα που το έγραφε και την ..."ξανανέβασε" διαγράφοντας όμως το θρήσκευμα!!! Θα πρέπει να βγει ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Μανιτάκης να απαντήσει σε όλους τους Έλληνες, χωρίς χρονοτριβή, αν είναι Εβραίος Σιωνιστής και να μας πει γιατί η σελίδα της "wikipedia" το έσβησε αμέσως μετά την αποκάλυψη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κρυφτούλι για την ΕΡΤ από Βενιζέλο, Κουβέλη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεκτές οι προτάσεις Σαμαρά για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά το συνέδριο της ΝΔ και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Νέα σύσκεψη αύριο. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παίζουν παιχνίδι με την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ, που επικυρώνει την κατάργηση της "παλιάς ΕΡΤ" και ζητεί μεταβατική λειτουργία χωρίς "μαύρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Άσπρο στην ΕΡΤ γκρίζο στον Σαμαρά".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε νέα συνάντησή τους, αύριο Τετάρτη, οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης θα προσπαθήσουν να συγκολλήσουν το γυαλί που παραμένει ραγισμένο, έστω και αν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες απομακρύνεται. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, μένει να συμφωνήσουν τόσο στο πλαίσιο στο οποίο θα συνεχίζουν ως εταίροι όσο και στο τι ακριβώς θα γίνει άμεσα με την ΕΡΤ και τους 2.656 εργαζόμενους της".

ΕΣΤΙΑ: "Ποιοί πυροδοτούν την κυβερνητική κρίση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κρίσις που ξέσπασε στους κόλπους της τρικομματικής κυβερνήσεως ένα έτος μετά τον ανασχηματισμό της δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο πολιτεύονται τα δύο εκ των τριών κομμάτων που την στηρίζουν. Ενώ η θέσις της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν επιλέξει μια άκρως υποκριτική τακτική".

Η ΑΥΓΗ: "Ο Αλ. Τσίπρας για την τρόικα εσωτερικού: ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΣΑ-ΤΕ....τα βρείτε δεν τα βρείτε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χιλιάδες λαού στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος. Αρχή του τέλους της τρικομματικής κυβέρνησης το "κίνημα της ΕΡΤ". Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια με τη Δημοκρατία. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι ανάγκες των ανθρώπων θα είναι πάνω από τους εκβιασμούς των δανειστών. Κάλεσμα για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με το λαό".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα βρήκαν μέσω ανασχηματισμού".

Η εφημερίδα επισημαίνει "πολύωρη συνάντηση των τριών αρχηγών. Ο φόβος πολιτικής αστάθειας και οι επιπτώσεις που θα είχαν στην πορεία της χώρας οι εκλογές οδήγησαν τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να βρουν κοινή γραμμή πλεύσης. Η συμφωνία τους επήλθε μετά από μια σειρά προτάσεων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός και μεταξύ άλλων προβλέπεται ο ανασχηματισμός σε δύο εβδομάδες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χαστούκι για το μαύρο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για την Τετάρτη μετέθεσαν τη λύση των διαφορών τους οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Κάθε πλευρά ερμηνεύει κατά το "κομματικό" δοκούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ζητά άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης από τις συχνότητές της. Βενιζέλος και Κουβέλης θέτουν όρους προς τον Αντώνη Σαμαρά και προσπαθούν να απομακρύνουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Τσαμπουκάς τέλος από Βενιζέλο-Κουβέλη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κολοκυθιά για μεταρρυθμίσεις και εκλογές, για τυχόν ευθύνες, τελείωσε μαζί με τις ντρίπλες και τα κόλπα Βενιζέλου-Κουβέλη σε ό,τι αφορά την τύχη της κυβέρνησης και την τύχη της χώρας. Οι 9 προτάσεις Σαμαρά σηματοδοτούν επανεκκίνηση με αρκετά τραύματα για τους τρεις εταίρους."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ΣτΕ αποδέχεται τον νέο φορέα, ζητεί μετάδοση εκπομπών. Θετικός σε ανασχηματισμό ο Σαμαράς, άνοιγμα της ΕΡΤ θέλουν Βενιζέλος, Κουβέλης. Ραντεβού αύριο Τετάρτη οπότε και θα κριθεί εάν οι αρχηγοί θα μπορέσουν να υπερβούν το "αγκάθι" της ΕΡΤ ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, έδωσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς".

Η ΝΙΚΗ: "Επιτέλους σοβαρευτείτε μην παίζετε με την φωτιά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο τόπος δεν αντέχει παιχνιδάκια κύριοι Σαμαρά, Βενιζέλε, Κουβέλη. Γιατί οι πρόωρες εκλογές είναι καταστροφή για την οικονομία. Επανέρχονται τα σενάρια χρεοκοπίας, φόβοι για νέα σκληρά μέτρα. Ποια είναι τα τραγικά λάθη των τριών αρχηγών στο λουκέτο της ΕΡΤ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σωσίβιο της τρικομματικής το ΣτΕ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "την Τετάρτη θα ξανασυναντηθούν στο Μέγαρο Μουσικής οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης προκειμένου -όπως είπε μετά τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος - η κυβέρνηση να "ερμηνεύσει σωστά" την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λύση η λαϊκή συμμαχία η συμπόρευση με το ΚΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Δημήτρης Κουτσούμπας: η λύση δεν βρίσκεται στις συνταγές που προτείνουν τα κόμματα του νέου διπολισμού, είτε με πυρήνα της ΝΔ είτε με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευμα με το ΚΚΕ. Λαϊκό ποτάμι το χτεσινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συμβιβασμός με δικαστική συνδρομή ... αλλά οι τρεις ερμηνεύουν διαφορετικά την απόφαση του ΣτΕ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συμβιβασμό οδηγούνται οι εταίροι της Τρικομματικής, μετά την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, ο οποίος βάζει τέλος στις μαύρες οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης. Και οι τρεις συμφώνησαν στην ανάγκη να αποφευχθούν οι εκλογές και να γίνει ανασχηματισμός- αν και παραμένει ως αγκάθι η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την ΕΡΤ, την οποία ερμηνεύουν διαφορετικά".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ένα βήμα πίσω χάριν συμβιβασμού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανασχηματισμός κυβέρνησης με μεταβατικό πρόγραμμα ΕΡΤ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ραγδαίες εξελίξεις στη σύνθεση και τη λειτουργία της κυβέρνησης προκαλεί το θέμα της ΕΡΤ, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία διατάσσει την αναστολή της υπουργικής απόφασης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ως προς το σκέλος της εκπομπής προγραμμάτων και ενεργοποίησης όλων των συχνοτήτων, χωρίς ωστόσο να αμφισβητεί το κλείσιμο της ΕΡΤ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προς συμφωνία-λύτρωση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφεύχθηκαν την ύστατη ώρα οι εκλογές. Ανασύνταξη τώρα για τις μεταρρυθμίσεις. Αμοιβαίες υποχωρήσεις από τους αρχηγούς αποσόβησαν κυβερνητικό "ναυάγιο". Αύριο νέα συνάντηση για τη λήψη οριστικών αποφάσεων. Ανασχηματισμός τον Ιούλιο και νέα προγραμματική συμφωνία. Ανάσα για την οικονομία η σύγκλιση στα κρίσιμα θέματα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Χαμένοι στη μετάφραση της απόφαση του ΣτΕ"!

Η εφημερίδα γράφει ότι "συμφωνία σε τρία ζητήματα (επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, ανασχηματισμός και καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης) επήλθε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, οι τρεις διαφώνησαν στην ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ για το ποιος θα εκπέμψει πάλι τηλεοπτικό σήμα με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να περιμένουν στην ΕΡΤ η οποία όμως καταργήθηκε. Νέα σύσκεψη την Τετάρτη."

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βήματα προσέγγισης στο κυβερνητικό σχήμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ζήτημα της ΕΡΤ ΑΕ αναδείχτηκε εκ των πραγμάτων σε λυδία λίθο για τη διατήρηση της συνοχής της τρικομματικής κυβέρνησης και σε εμβρυουλκό εξελίξεων που επανατοποθετούν τη λειτουργία της σε μια νέα βάση, όπως προέκυψε μετά τη σχεδόν τετράωρης διάρκειας συζήτηση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη".