MEDIA

ΡΙΚ: Ολοκλήρωση προγράμματος της COPEAM

ΡΙΚ: Ολοκλήρωση προγράμματος της COPEAM

Ολοκληρώνεται επισήμως το διασυνοριακό πρόγραμμα τηλεοπτικής συμπαραγωγής «Joussour» της Οργάνωσης Οπτικοακουστικών Οργανισμών των χωρών της Μεσογείου, COPEAM, στο οποίο συμμετέχει και το ΡΙΚ, και στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τη διατήρηση της αειφορίας της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΡΙΚ. τα αποτελέσματα του προγράμματος, καθώς και αποσπάσματα των ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκαν για το συγκεκριμένο έργο, θα παρουσιαστούν σε διάσκεψη Τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Ιταλίας, RAI, στη Ρώμη.

Το πρόγραμμα «Joussour» αποτελείται από 12 μίνι ντοκιμαντέρ (διάρκειας εννέα λεπτών το καθένα) που ετοιμάστηκαν από νεαρούς σκηνοθέτες, διαφορετικών εθνικοτήτων ως αφιέρωμα στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η λεκάνη της Μεσογείου.

Το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το ΡΙΚ, είχε θέμα τη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων και την επίδρασή τους στην ποιότητα του αέρα και στην υγεία των πολιτών. Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Μαρίνος Γιαννάκης.

Εννέα δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις, από την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο, μεταξύ αυτών και το ΡΙΚ, συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πολυπολιτισμικής πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα και το συντονισμό της COPEAM και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση Ραδιοτηλεόρασης, (EBU), την Αραβική ΄Ενωση Ραδιοτηλεόρασης, (ASBU) και τις δημόσιες ραδιοτηλεόρασεις της Ιταλίας και της Μάλτας.

Τα ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμα στην αγγλική, ιταλική και αραβική γλώσσα και θα προσφερθούν για προβολή σε όλους τους οργανισμούς μέλη της COPEAM, της EBU και της ASBU.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η θέαση αυτής της οπτικοακουστικής συνεργασίας και να ενισχυθεί στην Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο η ενημέρωση του κοινού σε σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα στο χώρο της Μεσογείου.