ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν η επιστήμη της διαιτολογίας και του «ευ ζην» βρίσκει εφαρμογή στο εργαστήριο της Nutrilab

Όταν η επιστήμη της διαιτολογίας και του «ευ ζην» βρίσκει εφαρμογή στο εργαστήριο της Nutrilab

Τα τελευταία χρόνια το διαιτολογικό και εργομετρικό κέντρο «Nutrilab» παρέχει με επιστημονικό τρόπο και επαγγελματική ακρίβεια υπηρεσίες εξατομικευμένης παρακολούθησης και διατροφικής υποστήριξης σε μεγάλο εύρος του πληθυσμού της χώρας μας.

Επαγγελματίες αθλητές και μη, άτομα του γενικού πληθυσμού με προβλήματα διαχείρισης βάρους, καθώς και άνθρωποι με ανάγκη κλινικής διατροφικής υποστήριξης, αποτελούν τον πληθυσμό-στόχο του κέντρου Nutrilab, με σκοπό τη βελτίωση των υγιεινο-διαιτητικών συνηθειών τους και την προαγωγή της σωματικής ευεξίας. Η άρτια επιστημονικά καταρτισμένη επαγγελματική ομάδα του κέντρου «Nutrilab» απαρτίζεται από Διδάκτορες και Πτυχιούχους του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής) με υπεύθυνο, της εν λόγω ομάδας, τον Δρ. Μπάρδη Κων/νο, Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Βαλκανιονίκη στην ποδηλασία και Συγγραφέα του ακαδημαϊκού συγγράμματος «Η επιστήμη της Ποδηλασίας».

Τα πρώτα βήματα σχεδιασμού της εξατομικευμένης παρέμβασης στο κέντρο «Nutrilab» βασίζονται στην αξιολόγηση της Ανάλυσης Σύστασης Σώματος, η οποία γίνεται με αξιόπιστο τρόπο μέσω του επαγγελματικού ιατρικού εξοπλισμού της Seca (Medical Body Composition Analyzer), που διαθέτει παγκόσμια πιστοποίηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της. Ο αναλυτής αξιολογεί ανθρωπομετρικές και βιομετρικές παραμέτρους όπως, σπλαχνικό λίπος, αντιοξειδωτική ικανότητα, βιολογική ηλικία, κατάσταση θρέψης, τρισδιάστατη απεικόνιση μυϊκής μάζας τμηματικά κ.α. Με τον τρόπο αυτό, εξάγονται συμπεράσματα για ιατρικούς δείκτες υγείας, που θεωρούνται ως απαραίτητοι για τον σχεδιασμό ενός ενδεδειγμένου εξατομικευμένου διαιτολογίου. Συνοδοιπόρο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η λεπτομερής κλινική αξιολόγηση διαφόρων εργαστηριακών εξετάσεων, με σκοπό την κάλυψη εξατομικευμένων κλινικών αναγκών.

Ιατρικός Αναλυτής Αξιολόγησης Υγείας Seca mBCA 515

Στο κέντρο «Nutrilab» δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα άτομα να ολοκληρώσουν μια μέτρηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (BMR) με την μέθοδο της έμμεσης Θερμιδομετρίας, η οποία αποτελεί τη βάση σύνταξης ενός διαιτολογίου προσαρμοσμένου στις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος αυτή αξιολογεί τα επίπεδα της ικανότητας των ενεργειακών καύσεων στο ανθρώπινο σώμα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί οι προτεινόμενοι τρόποι βελτίωσης των επιπέδων αυτών, καθώς και να υπολογίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια οι ενεργειακές μας ανάγκες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα προγραμματίζονται συναντήσεις επαναξιολόγησης και αναδιαμόρφωσης ή τροποποίησης του διαιτητικού πλάνου θέτοντας νέους στόχους.

Nutrilab7.jpg
Μέτρηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού

Τόσο οι επαγγελματίες αθλητές, όσο και οι ερασιτέχνες του χώρου της άθλησης, έχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής εργομετρικών αξιολογήσεων στο κέντρο Nutrilab αξιοποιώντας τον πιο σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό. Τα αποτελέσματα της εργομετρικής αξιολόγησης μελετώνται από την επιστημονική ομάδα του Nutrilab και ακολούθως συζητούνται με τον εκάστοτε προπονητή, ώστε να σχεδιαστεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης με τελικό στόχο την αύξηση της αθλητικής απόδοσης και βελτίωση της υγείας, συνολικά.

Πρωτοπορώντας και στο χώρο της τεχνολογίας των πολυμέσων, η ομάδα Nutrilab διαθέτει δωρεάν μία πρωτοποριακή εφαρμογή διαθέσιμη στο Apple Store και στο Google Play που φροντίζει για εμάς πριν από εμάς! Παρέχει το διαιτολόγιο μας για να το έχουμε οποιαδήποτε στιγμή μαζί μας, ενώ μέσω ειδοποιήσεων, μας υπενθυμίζει την κατανάλωση των γευμάτων μας και την πρόσληψη των απαραίτητων υγρών. Επίσης, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ιδανικό σωματικό μας βάρος, τις ημερήσιες ενεργειακές μας ανάγκες σε θερμίδες και ακόμα, δίνει τη δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας/βιντεοκλήσης με την επιστημονική ομάδα για μεγαλύτερη αμεσότητα διευκρίνησης αποριών! Η εφαρμογή Nutrilab είναι η πρώτη και μοναδική εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα, που μπορεί να παρέχει αυτές τις δυνατότητες!

Τέλος, στο χώρο Nutrilab διεξάγονται σεμινάρια βασιζόμενα σε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας επί ζητημάτων αθλητικής και κλινικής διατροφής, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου της υγείας, όσο και σε οποιονδήποτε άτομο επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του, αλλά και να βελτιώσει την υγεία του.

Όραμα της επιστημονικής ομάδας Nutrilab αποτελεί η παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης, σχετικά με ζητήματα διατροφής & άσκησης, και εξατομικευμένης υγιεινο-διαιτητικής υποστήριξης σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους. Τα εφόδια αυτά μπορούν να αναδειχθούν σε θεμέλια γνώσης για την υιοθέτηση ενός καθημερινού τρόπου ζωής που πρεσβεύει το ευ ζην.

Κηφισού 20Α, Νέα Κηφισιά, Τ.Κ 14564

Παράρτημα Σπάρτης, Πλατανιστά 78, Τ.Κ 23100

E-mail: secretariat@nutrilab.gr

Τηλ: 210 300 3535

www.nutrilab.gr

Instagram: nutrilab.gr

Facebook: Nutrilab.gr