ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο: Η καρδιά της Ναυτιλίας στο Aegean College!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο: Η καρδιά της Ναυτιλίας στο Aegean College!

Την Παρασκευή 10 Μαΐου η σχολή Ναυτιλιακών του Aegean College πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2019 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στον Πειραιά.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Οι προκλήσεις της ελληνικής ναυτιλίας στον 21ο αιώνα».

Το παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, παράγοντες του δήμου Πειραιά με κεντρικό πρόσωπο τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, καθώς και δεκάδες φοιτητές και σπουδαστές Ναυτιλιακών από το Aegean College και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αντίστοιχα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν στελέχη με μακρά εμπειρία στον κλάδο της Ναυτιλίας τα οποία έκαναν σημαντικές παρεμβάσεις σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Αναλυτικότερα, η κ. Ιωάννα - Ευγενία Μπακούνη, Training Manager στην Epsilon Hellas και lecturer στο Aegean College ανέλυσε τον ρόλο της εκπαίδευσης στη ναυτιλιακή βιομηχανία του σήμερα, τα κρίσιμα σημεία στην διαδικασία εκπαίδευσης των στελεχών στο γραφείο αλλά και στο πλοίο και εν γένει για τον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Νικόλαος Χρήστου, Technical Superintedent στη Dynacom Tankers Management, τοποθετήθηκε σε ζητήματα σχετικά με τις τεχνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ναυτιλία, τα καθήκοντα των στελεχών στο γραφείο, αλλά και στο πλοίο, τις αρμοδιότητες του πλοίου και τις επιθεωρήσεις που πραγματοποιούνται εν πλώ.

Η κ. Ελένη Τζαφέρου, Deputy DPA στην Leon Shipping&Trading SA έκανε αναφορά και εκείνη για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ελληνική ναυτιλία με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της γυναίκας σε αυτόν τον εξαιρετικά δυναμικό τομέα.

Η κ. Μαίρη Τσιγκριμάνη, Crew fleet manager operator - product shipping and trading SA στη Starbulk Group ανέλυσε τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του τμήματος των πληρωμάτων (Crew) στην ελληνική ναυτιλία, την εκπαίδευση των ναυτικών και τα κριτήρια επιλογής αλλά και τα ζητούμενα για μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο.

Τέλος, την σειρά των ομιλιών έκλεισε ο Captain Δημήτρης Πουλημένος, Fleet and Quality Director στη Status Maritime Corporation και lecturer στο Aegean College, ο οποίος με το μοναδικό επικοινωνιακό του ταλέντο τόνισε τον ρόλο των κανονισμών στην ελληνική ναυτιλία και την αξία της εκπαίδευσης των στελεχών τόσο στο πλοίο όσο και στο γραφείο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις