ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλες απώλειες σε Wall Street και πετρέλαιο

Μεγάλες απώλειες σε Wall Street και πετρέλαιο

Μεγάλη «βουτιά» πραγματοποίησαν την Τετάρτη (14/8) οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Οι απώλειες ήρθαν μέσα σε κλίμα έντονης νευρικότητας των επενδυτών λόγω της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, που υποχώρησε κάτω από εκείνη του 2ετούς ομολόγου.

Παράλληλα, υπαρκτοί είναι οι φόβοι για επερχόμενη επιβράδυνση ή και ύφεση τόσο στην αμερικανική, όσο και στην παγκόσμια οικονομία.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μειώθηκε κατά 3,05%, ή 800,56 μονάδες, κλείνοντας στις 25.479,35 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 7.773,94 μονάδες, μειωμένος κατά 242,42 μονάδες ή -3,02%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.840,6 μονάδες, μειωμένος κατά 85,72 μονάδες ή -2,93%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πτώση για το πετρέλαιο

Απώλειες άνω του 3% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου.

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσαν Κίνα και Ευρωζώνη ενίσχυσαν την ανησυχία για μελλοντική μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Ένας ακόμα παράγοντας που επηρέασε την πτώση των τιμών, είναι τα αποθέματα του αργού των ΗΠΑ που σημείωσαν αναπάντεχη αύξηση, και μάλιστα για δεύτερη συναπτή εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 3,3%, κλείνοντας στα 55,23 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε πτώση 3,2%, κλείνοντας στα 59,36 δολάρια το βαρέλι.