ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανάσα» στις αγορές: Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου – Σαφάρι ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων

«Ανάσα» στις αγορές: Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου – Σαφάρι ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων
Πού μπορείτε να απευθυνθείτε εάν διαπιστώσετε παραπλανητικές τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περαιτέρω το απόγευμα, μετά τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η παραγωγή στη Σαουδική Αραβία μπορεί να αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Γύρω στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) το πετρέλαιο μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε πτώση -6,42% και η τιμή του διαμορφωνόταν στα 64,73 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρούσε στα 59,02 δολάρια το βαρέλι (-6,22%) στη Νέα Υόρκη.

«Μόλις εμφανίστηκε μια πληροφορία (...) σύμφωνα με την οποία η παραγωγή του (σαουδαραβικού) βασιλείου θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα πιο γρήγορα απ' όσο περιμέναμε», εξήγησε ο αναλυτής της Again Capital, Τζον Κίλνταφ.

tt.jpg
«Ανάσα» στις αγορές: Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίουIntimenews.gr/αρχείου

Σαφάρι ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων

Καθησυχαστικό για την επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Σαουδική Αραβία στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα εμφανίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με το Cnn.gr.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την πορεία των γεγονότων και την επίδρασή τους στην εσωτερική αγορά καυσίμων. Συγκεκριμένα τονίζει ότι:

  • Πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας.
  • Κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.
  • Ενημερώνονται οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες Ανάπτυξης των Περιφερειών προκειμένου οι μηχανισμοί ελέγχου να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.
  • Έχει συσταθεί ad hoc ομάδα για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση των διεθνών τιμών.
  • Το τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή επεξεργάζεται καθημερινά τα στατιστικά στοιχεία της εξέλιξης των τιμών και την τελική τιμή τους στον καταναλωτή.

Από το υπουργείο σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η αγορά κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Ωστόσο, καλούνται οι καταναλωτές που τυχόν παρατηρήσουν φαινόμενα παραπλάνησης να απευθύνονται στο «1520» και στο e-mail 1520@efpolis.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Δείτε πότε και πού

Προσοχή: Μεγάλη απάτη – Τι να προσέξετε (pics)