ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Ελλάδα ετοιμάζει μόνη της Επίτροπο λιτότητας»

«Η Ελλάδα ετοιμάζει μόνη της Επίτροπο λιτότητας»

Αποκάλυψη-βόμβα έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Σύμφωνα με τον Αλτμάιερ, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ορίσει δικό της «Επίτροπο λιτότητας», ο οποίος θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική «Der Tagesspiegel», ο βουλευτής αναφέρει: «Πρέπει να είναι δυνατό να βοηθήσεις χώρες που δεν προχωρούν με τις δικές τους δυνάμεις. Το πώς θα το ονομάσεις αυτό και τι περιεχόμενο θα του δώσεις, πρέπει να το συζητήσεις με ηρεμία και ησυχία. Βασίζομαι εδώ και σε μια διαδικασία εκμάθησης στην Ελλάδα. Ήδη δεχόμαστε τα πρώτα θετικά μηνύματα. Η Ελλάδα φαίνεται σχεδιάζει έναν δικό της "Επίτροπο λιτότητας" με μεγάλες αρμοδιότητες και εξουσίες και υποχρέωση για αναφορά προς το ΔΝΤ και ΕΚΤ».

Επίσης, αντιτίθεται στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει «ανυπολόγιστο οικονομικό και πολιτικό κόστος».