ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξοι για το PSI Νταλλάρα και Μόντι

Αισιόδοξοι για το PSI Νταλλάρα και Μόντι

Πάνω από το 60% των ιδιωτών πιστωτών που διακρατούν ελληνικά ομόλογα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI), δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται σε εμένα, πάνω από 60% των ιδιωτών πιστωτών θα συμμετέχουν» δήλωσε κατά την διάρκεια επίσκεψης του στη Σερβία.

«Ο ιδιωτικός τομέα κινείται προς το επίπεδο του 65%, κάτι που δείχνει ότι η λύση είναι πολύ κοντά» συμπλήρωσε ο Μόντι.

Αλλά και ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλλάρα τόνισε σε συνέντευξη τύπου στο Ρίο ντε Τζανέιρο πως αναμένει πολύ υψηλή συμμετοχή στο PSI, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι θα φτάσει στο 90%.

Και οι αυστριακές τράπεζες συμμετέχουν στο PSI

Η αυστριακή τράπεζα Οesterreichiscishe Volksbanken ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με ομόλογα ονομαστικής αξίας 175 εκατ. ευρώ.

Τα ομόλογα αποτιμώνται ήδη βάσει της αγοραίας αξίας τους, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Οι κρατικοποιημένες αυστριακές τράπεζες Kommunalkredit Austria και KA Finanz θα συνεισφέρουν συνολικά 455 εκατ. ευρώ σε ομόλογα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, είπε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος και των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.