ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι έλεγχοι είναι συνεχείς στα πρατήρια καυσίμων και επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα

Οι έλεγχοι είναι συνεχείς στα πρατήρια καυσίμων και επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα

«Θέλουμε η τιμή του οβελία να μείνει αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι, περίπου στα 10 ευρώ», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

Στο Κανάλι Ένα 90.4 μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας τονίζοντας ότι «συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων και επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα, προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από την αθέμιτη κερδοφορία».

Γενικότερα για τις δράσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την πάταξη της ακρίβειας, ο υπουργός επεσήμανε ό,τι έχουν αρχίσει και αποδίδουν καρπούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα «καλάθια» που έχει δημιουργήσει το υπουργείο, τα οποία, όπως είπε, βοηθούν τον καταναλωτή να ψωνίζει φθηνότερα προϊόντα.

Αναφερόμενος στο «Καλάθι του Πάσχα» υπογράμμισε ό,τι «θέλουμε η τιμή του οβελία να μείνει αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι, περίπου στα 10 ευρώ. Με το Καλάθι του Πάσχα, δίνουμε την επιλογή στον καταναλωτή να αγοράσει φθηνά». Για το δε το «Καλάθι του νονού», ο υπουργός επισήμανε ότι «θα περιλαμβάνει λαμπάδες, παπούτσια και παιχνίδια», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει βοηθήσει πολύ τα νοικοκυριά.

Τέλος σημείωσε ότι και ο ίδιος ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει τις τιμές μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.