ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Νέο μπαράζ αυξήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ - Έρχεται το «Καλάθι του Πάσχα»

Ακρίβεια: Νέο μπαράζ αυξήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ - Έρχεται το «Καλάθι του Πάσχα»
Αρχείου - Eurokinissi

Σε ποια προϊόντα παρατηρήθηκαν αυξήσεις μέσα στον Μάρτιο

Θερίζει η ακρίβεια με πολλά τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ να έχουν πάρει αυξήσεις φωτιά τις τελευταίες ημέρες, πάρα τις ενέργειες της κυβέρνησης, οι οποίες όμως, αφορούσαν κατά κύριο λόγο μείωση τιμών σε απορρυπαντικά και χαρτικά.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, έχουν καταγραφεί τον Μάρτιο του 2024 ανατιμήσεις στα νερά και αναψυκτικά (+9,40%), σε ξηρούς καρπούς και σνακ (+5,02%), σε έτοιμα γεύματα (+4,62%), σε ξηρά τρόφιμα παντοπωλείου (+4,57%), σε μπισκότα, σοκολάτες, ζαχαρώδη (+4,31%).

Τον ίδιο μήνα, στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα φρούτα πουλήθηκαν ακριβότερα κατά 1,77%. Οι καταναλωτές βλέπουν την ακρίβεια στην παραμικρή αγορά που αφορά στη διατροφή τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της ακρίβειας, «Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας. Δεν κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισε το ελληνικό νοικοκυριό. Και ξέρουμε ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε. Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό, που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους».

Καλάθι του Πάσχα και καλάθι των νονών

Με δυο καλάθια το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να κατευνάσει τους καταναλωτές που θα γιορτάσουν άλλο ένα Πάσχα με τις ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά να μειώνουν διαρκώς το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήδη καθορίστηκε ότι στα σούπερ μάρκετ θα υπάρχει το «Καλάθι του Πάσχα» από τις 24 Απριλίου 2024 έως τις 4 Μαΐου 2024, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Τσουρέκι
  • Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα

Δυο μέρες νωρίτερα, από τις 22 Απριλίου, στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών θα υπάρχει το καλάθι των νονών, με παιδικά παιχνίδια, λαμπάδες και σοκολατένια αυγά.

Σχετικές ειδήσεις