ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citi: Συμφωνία πώλησης λιανικών δραστηριοτήτων στην Alpha Bank

Citi: Συμφωνία πώλησης λιανικών δραστηριοτήτων στην Alpha Bank

Την υπογραφή συμφωνίας με την Alpha Bank για την πώληση των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής της στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης έκδοσης καρτών «Diners Club Ελλάδος Α.Ε. Παροχής Πιστώσεων», ανακοίνωσε σήμερα η Citi.

Η συναλλαγή αφορά 480.000 πελάτες και περιλαμβάνει μεικτά στοιχεία ενεργητικού αξίας 0.6 δισ. δολ. (ή 0,43 δισ. ευρώ), καταθέσεις 1.4 δισ. δολ. (ή 1,0 δισ. ευρώ) και υπόλοιπα πελατών σε κάρτες και δάνεια 0,54 δισ. δολ. (ή 0,4 δισ. ευρώ).

Οι περίπου 730 εργαζόμενοι της λιανικής τραπεζικής καθώς και τα δίκτυα των καταστημάτων της και ΑΤΜ θα μεταφερθούν στην Alpha Bank. Η πώληση, που υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Όπως ανακοινώθηκε, η Citi Ελλάδας εφ' εξής θα εστιάσει στην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει σε Ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και σε πελάτες της ναυτιλίας, του private banking και του δημόσιου τομέα. Επίσης, η τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρίες-πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η πώληση αποτελεί ένα ακόμη βήμα της στρατηγικής της Citi να περιορίσει τις υπηρεσιακές μονάδες και τα χαρτοφυλάκια της Citi Holdings που δεν εντάσσονται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Citi, με οικονομικά ορθολογικό τρόπο.

«Η απόφαση αποτελεί επέκταση της παγκόσμιας στρατηγικής της Citi να επικεντρώνει τους πόρους της όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο στην Ελλάδα είναι η τραπεζική μεγάλων επιχειρήσεων» δήλωσε ο Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας.

«Η Citi βρίσκεται στην Ελλάδα 50 χρόνια και σκοπεύει να επενδύσει στον Οργανισμό μας προκειμένου να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τους εγχώριους και διεθνείς εταιρικούς μας πελάτες. Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας της Λιανικής Τραπεζικής, τους συνεργάτες μας και τους εργαζομένους μας. Αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στην πλούσια κληρονομιά της Citi Ελλάδας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους».

Μέχρι η συμφωνία αυτή να ολοκληρωθεί, οι πελάτες της Λιανικής Τραπεζικής της Citi θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους των συμβάσεών τους και μέσω όλων των σημείων εξυπηρέτησης πελατών της Citi. Η Citi και η Alpha Bank θα συνεργαστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά των λογαριασμών και πελατειακών σχέσεων των πελατών της Λιανικής Τραπεζικής της Citi και να διασφαλιστεί η διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης

AlphaBank: Στο 3,5% η απόδοση του 3ετούς ομολόγου