Σόιμπλε: Success story το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Newsroom Newsroom

Σόιμπλε: Success story το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Αμετανόητος και προκλητικός ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που δεν θέλει να δει τα αποτελέσματα της βάρβαρης πολιτικής της Γερμανίας

Την τακτική «μαστίγιο και καρότο» φαίνεται πως ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος την μία εβδομάδα επικρίνει την Ελλάδα για τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και την επομένη κάνει λόγο για… ιστορία επιτυχίας.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse πως τα πρόγραμμα διάσωσης πέτυχαν και καλώς εφαρμόστηκαν όπου εφαρμόστηκαν. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε μάλιστα για τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε κάνει μάλιστα λόγο για ιστορία επιτυχίας, εξηγώντας ότι «Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πίστευε μέχρι πρότινος». Όπως επισημαίνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο. Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην υπ. Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ περί της πολιτικής λιτότητας που, όπως είπε, επέβαλε η Γερμανία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη -δηλώσεις οι οποίες αποτέλεσαν και την αφορμή για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης- ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι φυσικά και δεν τον χαροποίησαν, εκτιμά ωστόσο ότι πρόκειται για εσωτερικές διαμάχες στη Γαλλία από τις οποίες αντλήθηκαν εν τω μεταξύ τα σωστά συμπεράσματα.

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι φαίνεται να τάσσεται εν τω μεταξύ υπέρ της χαλάρωσης της πολιτικής των περικοπών και υπέρ περισσότερων επενδύσεων, ο γερμανός υπουργός απαντά ότι γνωρίζει πολύ καλά τον κ. Ντράγκι και ότι οι θέσεις του μάλλον παρερμηνεύτηκαν.

Σχολιάζοντας, τέλος, την οικονομική κατάσταση στην ίδια τη Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε κάνει λόγο για μια υγιή δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα, την οποία θέλει να εκμεταλλευτεί προκειμένου να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. «Χρειαζόμαστε δομικές μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη προκειμένου να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Γι΄ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε και τα επόμενα χρόνια τις δαπάνες για την παιδεία και την έρευνα, χωρίς ωστόσο να κάνουμε νέα χρέη. Θα πρέπει να βελτιώσουμε και τις δημόσιες υποδομές».

Διαβάστε επίσης:

«Στην Ελλάδα πεθαίνουν και το κόμμα του Σόιμπλε αυτοαποκαλείται χριστιανικό»

«Τέλος η τρόικα από την Ελλάδα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved