ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ετήσια βραβεία της ICAP

Τα ετήσια βραβεία της ICAP

Η ΙCAP Group εγκαινίασε φέτος τον ετήσιο θεσμό «true leaders» για την χρονιά 2010, με εκδήλωση που πραγματοποίησε παρουσία των εκπροσώπων των εταιριών που βραβεύτηκαν αλλά και παραγωγικών φορέων.

Η λίστα των εταιρειών και ομίλων που βραβεύει η ICAP GROUP προκύπτει από στοιχεία δημοσιευμένα στις ετήσιες εκδόσεις της ICAP καθώς και από την αναγνωρισμένη αξιολόγηση ΙCAP Credit Rating. Αναγνωρίζει -δεν κατατάσσει-τις εταιρείες και τους ομίλους βάσει ταυτόχρονης εκπλήρωσης 4 αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων:

icap1

1.Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρίες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους με βάση το EBITDA για το 2010.

2. Συγκαταλέγονται στις 500 εταιρείες ή 200 ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2009 στο 2010.

3. Βρίσκονται στις 10 κορυφαίες θέσεις του κλάδους τους (με βάση τον τζίρο).

4. Έχουν υψηλό ICAP credit rating από BB σε ΑΑ (για τους ομίλους αξιολογείται η κύρια εταιρεία).

Στην σημερινή της εκδήλωση η ICAP βράβευσε 51 εταιρείες από διάφορους κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο, η βιομηχανία. Μεταξύ των εταιρειών που βραβεύτηκαν είναι και η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας, η «ΒΙΑΝΕΞ», που απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους. Η εταιρεία βραβεύτηκε λόγω των συνεχών νέων προσλήψεων αλλά και της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που παράγει.

icap4

Η επίσης βραβευθείσα «Πλαίσιο Computers A.E.B.E.» εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κυρία Νίκη Κρητικοπούλου, που -μιλώντας στο newscode.gr- δήλωσε πως η επιλογή της εταιρείας της σηματοδοτεί την ικανότητά της να διαχειρίζεται τις αλλαγές στο περιβάλλον προς όφελος της, καθ' όλα τα 42 χρόνια λειτουργίας της.

plaisio

Ο CEO της ICAP, κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο newscode.gr τόνισε ότι «ξεκινήσαμε από τις 27.000 εταιρείες τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην βάση δεδομένων της ICAP και -με διάφορα φίλτρα- καταλήξαμε σε 51 εταιρείες. Τις ονομάζουμε True Leaders γιατί συνδυάζουν την κερδοφορία, την αύξηση προσωπικού ειδικά αυτή την εποχή, την καλή πιστοληπτική ικανότητα και τον ηγετικό ρόλο στο κλάδο τους». Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως τέτοιες εκδηλώσεις στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας κόντρα στη μιζέρια που επικρατεί σήμερα.

icap5

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων όπως ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης.

mixalos

Ο κ. Μίχαλος, τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση τιμά τους ηγέτες του επιχειρείν: «Σήμερα βραβεύουμε εταιρίες και ανθρώπους που επιβιώνουν χάρη στις επιδόσεις τους σε σημαντικούς τομείς, παρά την κρίση». Ο ίδιος επισήμανε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι η μόνη ελπίδα για την έξοδο από τη δύσκολη σημερινή συγκυρία και ότι οι επιχειρήσεις ζητούν ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Τέλος ανέφερε ότι τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν έμπνευση για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Πηγή: newscode.gr