ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Φίσερ: Η Μέρκελ να επισκεφθεί την Ελλάδα

Γ. Φίσερ: Η Μέρκελ να επισκεφθεί την Ελλάδα

Να επισκεφθεί την Ελλάδα παροτρύνει την Άγκελα Μέρκελ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Ζeit, o Φίσερ αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας και παραδέχεται ότι όσα είδε και άκουσε είναι «καταστροφικά».

«Οι άνθρωποι είναι χωρίς ελπίδα, όπως μετά από έναν χαμένο πόλεμο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Άγκελα Μέρκελ δεν επισκέφθηκε από την πρώτη στιγμή την Αθήνα», τονίζει ο Φίσερ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας, αλλά χρειάζεται παράλληλα και ένα πακέτο ανοικοδόμησης.

Εντός ευρωζώνης η Ελλάδα

Επίσης, ο γερμανός πολιτικός αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει εντός του ευρώ, καθώς η σημασία της για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο παραμένει μεγάλη.

Μάλιστα, ο Φίσερ αναλύει με πολιτικά επιχειρήματα τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα έπρεπε να μπει στο ευρώ. «Η νομισματική ένωση ήταν ανέκαθεν ένα πολιτικό σχέδιο. Ζητούμενο ήταν η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Έπρεπε δηλαδή να κρατήσουμε εκτός και τους Ιταλούς και Ισπανούς; Και εκεί υπήρχαν κίνδυνοι», αναφέρει.

Για το δημοψήφισμα

Πάντως, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται ότι τάσσεται υπέρ των χειρισμών της Μέρκελ και του Σαρκοζί στο δημοψήφισμα, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια.