ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Δεσμεύτηκε το ποσό πληρωμής της α' δόσης 2019

Επίδομα παιδιού: Δεσμεύτηκε το ποσό πληρωμής της α' δόσης 2019
Εγκρίθηκε η δαπάνη για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού

Έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για επίδομα παιδιού 2019. 

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 195.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού α' διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Οι πρώτοι δικαιούχοι που θα πληρωθούν είναι όσοι είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

Ωστόσο μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα τριετιών: Δείτε ΕΔΩ αν δικαιούστε επιπλέον μισθό έως 195 ευρώ το μήνα

Σχετικές ειδήσεις