ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ICAP: Σε απολύσεις προχώρησε το 50% των εταιρειών

ICAP: Σε απολύσεις προχώρησε το 50% των εταιρειών

Σε απολύσεις έχει προχωρήσει το 50% των εταιρειών στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της ICAP Group σε 215 διευθύνοντες συμβούλους σημαντικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 24% των εταιρειών έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών περίπου 16%, ενώ το 50% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού, με μέσο όρο απολύσεων 18%.

Επίσης, σταθερός έχει μείνει ο μισθός του 50% των διευθύνοντος συμβούλων, ενώ το 62% εκτιμά ότι ο μισθός του θα παραμείνει αμετάβλητος το 2012 και το 19% ότι θα μειωθεί.

Βέβαια, το 55% εξ αυτών εκτιμά ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει μπόνους, με ένα 21% να προβλέπει ότι θα μειωθεί και ένα 8% ότι θα κοπεί.

Τι φοβούνται οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι

Σύμφωνα με την έρευνα, οι παράγοντες που προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος στους Διευθύνοντες Συμβούλους, είναι: το άγχος για περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος και σοβαρή επίπτωση στην εταιρεία, οι δύσκολες αποφάσεις όπως απολύσεις και μειώσεις μισθών, η αγωνία για καλύτερα αποτελέσματα, η απώλεια της θέσης ή η υποβάθμιση του ρόλου τους καθώς και οι περισσότερες ώρες εργασίας.

Προτεραιότητά τους παραμένει η διασφάλιση ρευστότητας ενώ ακολουθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση της εταιρείας.