ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες απώλειες στη Wall Street - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

Νέες απώλειες στη Wall Street - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο
AP Photo

Με μικρή πτώση έκλεισε την Τετάρτη (17/7), το χρηματιστήριο της Wall Street στη Νέα Υόρκη, εμφανώς επηρεασμένο από την υποχώρηση των τίτλων μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Οι τράπεζες προειδοποίησαν πως τα περιθώριά τους θα στενέψουν, ενόψει της -κατά τα φαινόμενα- άμεσα επικείμενης μείωσης των επιτοκίων της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed).

Το γεγονός αυτό, συν τους φόβους για τις συνέπειες του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, έφερε πτώση στους δείκτες του χρηματιστηρίου.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 115,78 μονάδων (-0,42%), στις 27.219,85 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 37,59 μονάδων (-0,46%), στις 8.185,21 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 19,62 μονάδων (-0,65%), στις 2.984,42 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Νέα πτώση για το πετρέλαιο

Απώλειες σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, με τις τιμές του αμερικανικού αργού να κλείνουν σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός πως οι προμήθειες αργού των ΗΠΑ, σημείωσαν μείωση, άσχετα αν ήταν μικρότερη από αυτή που αναμενόταν.

Το πετρέλαιο τύπου WTI, παράδοσης Αυγούστου, κατέγραψε απώλειες 84 σεντς, ή 1,5% κλείνοντας στα 56,78 δολάρια το βαρέλι.