ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Attica Bank: Επιστολή ενδιαφέροντος από Μπάκο-Καϋμενάκη-Εξάρχου για συμμετοχή στην ΑΜΚ

Attica Bank: Επιστολή ενδιαφέροντος από Μπάκο-Καϋμενάκη-Εξάρχου για συμμετοχή στην ΑΜΚ
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην επιστολή δεν περιλαμβάνονται επιπλέον λεπτομέρειες για το πώς θα εκφραστεί το ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον της για τη συμμετοχή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank επιβεβαίωσε με επιστολή της η Thrinvest Holdings.

Την ίδια στιγμή, η Ellington σε επιστολή της διαμηνύει πως διαμηνύει πως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank υπό την προϋπόθεση να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων.

Έτσι, με την επιστολή της η εταιρεία Thrinvest Holdings, συμφερόντων των Μπάκου—Καϋμενάκη-Εξάρχου ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη φημολογία των τελευταίων ημερών που την ήθελε να ενδιαφέρεται για να συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank και να παίξει κομβικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η Thrinvest Holdings είναι βασικός μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα, όπως το ενδιαφέρον προκύπτει μόνο από την πλευρά των ιδιωτών μετόχων και όχι από την Παγκρήτια.

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε η Attica Bank σε σχετική της ανακοίνωση, το κείμενο της οποίας αναφέρει ότι:

«Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), σε συνέχεια των ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή. Η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή και το περιεχόμενο της».


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην επιστολή δεν περιλαμβάνονται επιπλέον λεπτομέρειες για το πώς θα εκφραστεί το ενδιαφέρον, το ενδεχόμενο ύψος της επένδυσης ή τους όποιους όρους ενδεχομένως θέσει η Thrinvest Holdings για τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς, η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων ως προς τη διαδικασία της AMK της Attica Bank, διευκολύνοντας τους χειρισμούς της CEO της τράπεζας Ελένης Βρεττού αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκομένων μερών.

Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να επηρεάσει και το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, καθώς θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να συνεννοηθούν τα εμπλεκόμενα μέρη. Εντούτοις, επιδίωξη όλων είναι το θέμα να έχει διευθετηθεί εντός του α’ τριμήνου του 2023 ώστε η Attica Bank να προχωρήσει και στο αναπτυξιακό της σχέδιο.

Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις η Ellington

Από την πλευρά της, η Ellington σε επιστολή της διαμηνύει πως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank.

Όπως αναφέρει σχετικά, ανεξάρτητα και παράλληλα με το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών επενδυτών σχετικά με την ΑΜΚ της Attica Bank και την είσοδό τους στο μετοχικό σχήμα, η Ellington επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να διερευνήσει τη δική της συμμετοχή στην προσπάθεια εξυγίανσης της τράπεζας, με μία και μόνη προϋπόθεση: την τήρηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων.