ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και δήμου Περάματος για δράσεις κατά της φτώχιας

Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και δήμου Περάματος για δράσεις κατά της φτώχιας

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος πουαφορά σε δράσεις κατά της φτώχιας, υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης, που έλαβε στο δημαρχείο του Περάματος, παρευρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μετά από αρκετά χρόνια, ταλαιπωρίας, ελέγχων και γραφειοκρατίας που εμπόδιζαν την εφαρμογή ενός προγράμματος που θα απαλύνει την φτώχια στο Πέραμα, σήμερα με την περιφερειάρχη υπογράψαμε τη σύμβαση που τόσο ανάγκη την έχει μια περιοχή που έχει τεράστια ανεργία, έχει φτώχια και η ανθρωπιστική κρίση έχει χτυπήσει πάνω από το 50% των κατοίκων της περιοχής.

Θεωρούμε πως με αυτήν τη μεγάλη βοήθεια που προφέρει η Περιφέρεια μέσω του προγράμματος στην περιοχή μας, θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε όσους συμπολίτες υποφέρουν από την ανεργία και την φτώχια και παράλληλα θα βοηθήσουμε να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους πολίτες που τόσο πολύ πλήττονται τα τελευταία χρόνια από τα μνημονικά μέτρα».

«Σήμερα στο Πέραμα, η Περιφέρεια Αττικής, υπογράψαμε μια προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με τον δήμο. Βασική λογική είναι να οργανώσουμε 6 δράσεις αντιμετώπισης της φτώχιας. Στο Πέραμα δικαιολογείται πέρα για πέρα ο ορισμός της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού το 60% των εργαζομένων, είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 65% από αυτούς ζουν με μηδενικό εισόδημα.

Αυτή η ενέργεια από μόνη της δεν φτάνει. Ακολουθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα σύμπραξης όλων των δήμων με την Περιφέρεια, σίτισης και ένδυσης, και επιχειρούμε να οργανώσουμε και άλλες κοινωνικές δομές», δήλωσε με την σειρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Περάματος επισκέφτηκε μαζί με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας το κολυμβητήριο «Γ. Κασιμάτης» και το ανοικτό θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» που βρίσκονται στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων