ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Ανάπλαση σε 15 παιδικές χαρές

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Ανάπλαση σε 15 παιδικές χαρές

Τη ανακαίνιση 15 παιδικών χαρών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 899.900 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, το έργο με αντικείμενο τη «Βελτίωση παιδικών χαρών και υποδομών πρασίνου Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας», θα συμβάλει στη λειτουργική αποκατάσταση και αναβάθμιση 15 παιδικών χαρών με βάση τις προδιαγραφές και τα πρότυπα ασφάλειας της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία των παιδιών. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμορφώσεων, επισκευών και αντικατάστασης του υπάρχοντος εξοπλισμού (σύγχρονα πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς, καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων κ.α.), καθώς και ενίσχυσης του πρασίνου.

Αναλυτικότερα, τα σημαντικότερα προβλήματα στις παιδικές χαρές που θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις, αφορούν στον υφιστάμενο εξοπλισμό τους, ο οποίος είναι παλιός και δεν διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Έχουν επιλεγεί δε με βάση το γεγονός ότι παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, εκτεταμένες φθορές εξοπλισμού και καλύπτουν χωροταξικά μεγάλο μέρος της έκτασης του Δήμου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Σχετικές ειδήσεις