ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέππας: Δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ

Ρέππας: Δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ

«Αν κερδίσουμε αυτή τη στιγμή, μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ρέππας δήλωσε πως «οι βασικοί άξονες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε» είναι τέσσερις. Πρώτα η κυβέρνηση, μετά η χώρα, μετά το κόμμα και μετά τα πρόσωπα.

«Οι διαδικασίες είναι ανοιχτές και καταστατικές και η συμφωνία για το PSI αποτελεί πρόγραμμα και για τις άλλες κυβερνήσεις, για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Ρέππας, σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής για την κυβέρνηση Παπανδρέου, τόνισε πως «είναι μέγιστο πολιτικό λάθος να κατατάξουμε αυτή την κυβέρνηση στα μελανά χρώματα της ιστορίας. Κρατήσαμε την ελπίδα ζωντανή. Αυτή η διετία ήταν διετία ΠΑΣΟΚ και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε. Εμείς πήραμε τις αποφάσεις, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ήμασταν απόντες.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα στο Κίνημα, ο κ. Ρέππας υποστήριξε πως «απαιτείται μια νέα πολιτική για να πάμε υπέρ των πολιτών, χτίζοντας συμμαχίες αλληλεγγύης. Πρέπει να πάμε από το εγώ στο εμείς, αυθεντικοί, υπερασπιζόμενοι την αυτονομία του Κινήματός μας. Είμαστε ΠΑΣΟΚ και θέλουμε γέφυρα διαλόγου με όλους.

Οφείλουμε να τηρήσουμε το καταστατικό μας. Θα είναι νίκη για τη δημοκρατική μας παράταξη αν πάμε χωρίς διχαστικές αντιπαραθέσεις στις εκλογικές διαδικασίες.

Δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ. Στηρίζω την πρόταση του προέδρου Γ. Παπανδρέου και την υπερθεματίζω.

Η πρόταση για μεταβατική διαρχία δεν υπάρχει. Το ποσοστό που θα έχει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα δείξει αν το κόμμα θα μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά.

Η πρόταση του προέδρου είναι μια συγκλονιστική υπέρβαση η οποία πολεμήθηκε.

Πάμε σε διαδικασίες σύμφωνα με την πρόταση του Πολιτικού συμβουλίου την οποία στηρίζω. Κάθε ημερομηνία θα πρέπει να τηρηθεί, ώστε να μην επηρεάζει την κυβέρνηση και την προσπάθειά της.

Όλοι μας μπορούμε να εγγυηθούμε πως οι εκλογές θα γίνουν με διαδικασίες περιωπής. Κανένας πρόεδρος που θα εκλεγεί από τη βάση, χωρίς τις σωστές διαδικασίες δεν θα είναι πρόεδρος».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον Γ. Παπανδρέου είπε: Σύντροφε Γιώργο σε τιμώ και ξέρω ότι θα είσαι στην πρώτη γραμμή.

Κλείνοντας ο κ. Ρέππας ευχήθηκε να υπάρχει γυναίκα στην εκλογική διαδικασία για να έχει, όπως είπε, επιλογή και εκείνος. «Ότι καλό προκύψει θα είναι μόνο από το ΠΑΣΟΚ».