ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Πόσο φοβούνται τον κορονοϊό οι Έλληνες - Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Δημοσκόπηση: Πόσο φοβούνται τον κορονοϊό οι Έλληνες - Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Intime News

Νέα δημοσκόπηση δίνει μεγάλη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Πώς κρίνουν οι πολίτες την άρση μέτρων

Μεγάλο προβάδισμα εξακολουθεί να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (20,5 ποσοστιαίες μονάδες) σε νέα δημοσκόπηση της PULSE για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προβάδισμα της ΝΔ με 20,5 μονάδες

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 4-6 Μαΐου, σε 1.207 άτομα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 20,5 ποσοστιαίων μονάδων. Στο 6% το Κίνημα Αλλαγής, στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, στο 2,5% το ΜέΡΑ25 και στο 1,5% η Χρυσή Αυγή. Στο 4,5% το άλλο κόμμα, στο 11,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 51%, έναντι 23% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 22% απαντά κανένας από τους δύο.

Πώς αξιολογούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Το 75% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ το 20% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Αντίστοιχα, το 44% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ το 50% την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Πώς αξιολογούν τη χαλάρωση των μέτρων

Επίσης, το 63% απαντά πως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 15% νωρίτερα απ ότι έπρεπε. Το 13% απαντά πως η χαλάρωση ήρθε αργότερα απ ότι έπρεπε.

Επίσης, το 44% απαντά πως οι συμπολίτες μας θα εφαρμόσουν πολύ ή αρκετά τις νέες οδηγίες προφύλαξης, το 34% μέτρια και το 17% λίγο ή ελάχιστα.

Πόσο έχουν επηρεαστεί τα οικονομικά από τα μέτρα για τον κορονοϊό

Πάνω από τους μισούς, και συγκεκριμένα το 53% απαντά πως έχουν επηρεαστεί πολύ τα οικονομικά του από τα μέτρα περιορισμού διασποράς του κορονοϊού, ενώ το 23% απαντά πως δεν έχουν επηρεαστεί τα οικονομικά του.

Επιπρόσθετα, το 66% απαντά πως πιστεύει πως θα επηρεαστούν πολύ τα οικονομικά του από την οικονομική κρίση που έρχεται λόγω του κορονοϊού, ενώ το 14% απαντά πως δεν θα επηρεαστούν. Το 15% απαντά πως θα επηρεαστούν μεν αλλά τα οικονομικά του αλλά σε μέτριο βαθμό.

Φοβούνται τον κορονοϊό

To 63% απαντά πως ανησυχεί αρκετά έως πολύ για την πανδημία και μόλις το 13% λέει πως ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Από την ηλικιακή ανάλυση φαίνεται πως περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιακές ομάδες 45-59 και πάνω από 60 έτη. Συνολικά το ποσοστό ανησυχίας βρίσκεται άνω του 50% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Δείτε στη Gallery τη δημοσκόπηση:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στο Αγρίνιο: Σκότωσε φίδι στην αυλή του και πέθανε από ανακοπή