ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωλοτούμπα ΥΕΘΑ για τα «χρυσά» σάντουιτς

Κωλοτούμπα ΥΕΘΑ για τα «χρυσά» σάντουιτς

Μεγάλο σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η Πολεμική Αεροπορία προκήρυξε διαγωνισμό 440.000 ευρώ για κέτερινγκ των VIP αεροσκαφών.

Μετά την κατακραυγή, η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας εδωσε εντολή για την ακύρωση του διαγωνισμού, που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Φεβρουαρίου.

Ο πανάκριβος διαγωνισμός αφορούσε υπηρεσίες κέτερινγκ στα τρία VIP αεροσκάφη, με τα οποία μπορούν να ταξιδεύουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μια υπηρεσία η οποία κοστολογήθηκε με το ποσό των... 440.000 ευρώ για την επόμενη διετία.

Πέραν της ακύρωσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι από τούδε και στο εξής τις συγκεκριμένες υπηρεσίες «για την υποστήριξη των μετακινήσεων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας αναλαμβάνει υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας».

Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει ότι «έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών και εγκρίνεται μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όπου αυτό επιβάλλεται από τον εθνικό χαρακτήρα της αποστολής».

Διαβάστε ακόμη:

Δίνουν 440.000 ευρώ για σάντουιτς των πολιτικών!