ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για καταλήψεις: Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά

Χρυσοχοΐδης για καταλήψεις: Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά
INTIME

Για υπεράνθρωπη προσπάθεια της Αστυνομίας προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία, γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα.

«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία

Αναφερόμενος στο ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία».

«Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο», είπε, ενώ συμπλήρωσε πως η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Έρχονται «φορτωμένα»! Οι πανίσχυροι πύραυλοι Exocet και Meteor που φτάνουν μέχρι... Τουρκία!