ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Αισιοδοξία για την Αττική - Κρίσιμο 48ωρο για τη βόρεια Ελλάδα

Πέτσας: Αισιοδοξία για την Αττική - Κρίσιμο 48ωρο για τη βόρεια Ελλάδα
INTIME NEWS

Καμπανάκι για την βόρεια Ελλάδα «χτύπησε» στην ενημέρωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του ευρωπαϊκού κέντρου (ECDC), οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, ωστόσο η Ελλάδα εξαιρείται από αυτές μέχρι στιγμής.

Στον δείκτη θετικότητας των τεστ η Ελλάδα είναι στο 3,6 δηλαδή στο πράσινο την ώρα που οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο πορτοκαλί.

Στον χάρτη θνησιμότητας η χώρα είναι η καλύτερη από χώρες που κινούνται στον αντίστοιχο δείκτη, ενώ χειρότερη είναι το Βέλγιο.

Σε καλή κατάσταση η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη παρά την έξαρση
Ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Πέτσας παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων και στη χώρα μας και γι΄αυτό τέθηκαν σε εφαρμογή δύο νέα μέτρα.

«Διαπιστώνεται πως η εξάπλωση του ιού εντοπίζονται μεταξύ των νέων γι΄αυτό απευθύνεται έκκληση στους νεότεροι να προσέχουν και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ, Πέτσας ανέφερε πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, την ίδια ώρα οργανώνονται συγκεκριμένες δραστηριότητες με στόχο την διασπορά του ιού.

Για τον λόγο αυτό εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο, οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στον ορίζοντα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο , το οποίο θα έχουμε στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως «θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να φτάσουμε μέχρι το εμβόλιο με ασφάλεια».

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως τα θετικά νέα είναι πως σε περιοχές όπως στην Αττική βλέπουμε μία σταθεροποίηση.

Ωστόσο στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μία πηγή ανησυχία, όπως στα Ιωάννινα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες, με τις αρχές να πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και ιχνηλάτηση των επαφών του κρουσμάτων, για περαιτέρω αποτύπωση κρουσμάτων.

«Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές ώστε να δούμε αν κάποιες περιφέρειες θα ανέβουν στο επίπεδο επικινδυνότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

«Οι πιστοί να εφαρμόζουν τα μέτρα»

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμού των πιστών κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημήτριου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, λέγοντας ότι ισχύουν για όλους.

«Γίνεται μία διαρκής προσπάθεια πειθούς στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Από την άλλη η στάση της εκκλησίας είναι πολύ υπεύθυνη μέχρι στιγμής», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το briefing:

Με την ψηφοφορία επιβεβαιώθηκε η ενότητα της ΚΟ της ΝΔ και η στήριξη στον υπ. Οικονομικών

"Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάλλοντας πρόταση μομφής στο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα", είπε ο κ. Πέτσας και συνέχισε: "Μία πρόταση μομφής που μετατράπηκε τελικά όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός σε μπούμπερανγκ κατά του προκατόχου του. Με τη συζήτηση και την ψηφοφορία επαναβεβαιώθηκε η ενότητα της ΚΟ της ΝΔ και η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών. Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί το κυβερνητικό έργο και βέβαια η ουσιαστική διαφορά με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σε διάστημα 16 μηνών μειώσαμε 18 φόρους ή ρυθμίσαμε φορολογικές υποχρεώσεις ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε ή αύξησε 29 φόρους. Ψηφίσαμε 115 νομοσχέδια από τα οποία τα 12 αφορούν κύριες διαρθρωτικές αλλαγές όταν επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αντιμεταρρυθμίσεις όπως στην παιδεία. Εξαλείψαμε το μεγαλύτερο από τα ελλείμματα, το έλλειμμα εμπιστοσύνης και με την αυξημένη εμπιστοσύνη της πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο βελτιώσαμε το επενδυτικό περιβάλλον".

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο