ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο κορονοϊού: Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

Εμβόλιο κορονοϊού: Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών
INTIME

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr υπήρξε ενόχληση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εικόνες στα social media με κυβερνητικά στελέχη μετά το εμβόλιο του κορονοϊού

To τέλος ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε στα Παραπολιτικά FM «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

«Εδώ κλείνει αυτό» είπε η κυρία Πελώνη σύμφωνα με την οποία στον κατάλογο των κυβερνητικών στελεχών που έχουν εμβολιαστεί περιλαμβάνονται τελικά 66 άτομα έναντι των 126 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.

«Ο συμβολισμός ήταν αυτός για να εκπεμφθεί το μήνυμα ενότητας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους τους Έλληνες. Ο συμβολισμός ήταν αυτός, υπήρχε μια λίστα από ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. 66 έχουν εμβολιαστεί, κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 1.128 που έχουμε μέχρι σήμερα και να σας θυμίσω ότι σε αυτούς υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί όπως η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και εδώ κλείνει αυτό» είπε η κυρία Πελώνη.

Ειδικά, δε, για τις selfies η κυρία Πελώνη είπε ότι «κακώς έγιναν». «Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις» πρόσθεσε.

«Στους 1.128 που είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ εμβολιασμούς 66 αφορούν κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ κλείνει. Θα εμβολιαστούν και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω ότι έρθει η σειρά μου» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr για το θέμα υπήρξε και προσωπική ενόχληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σήμερα οι δηλώσεις αυτές της κυρίας Πελώνη για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι «πρέπει άπαντες να πειθαρχήσουν και να κάνουν ό,τι λέει το Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού και το θέμα δεν προσφέρεται για κανενός είδος επικοινωνιακή συζήτηση».

«Εγώ κρατώ την εικόνα ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί εν τω συνόλω εμβολιαστήκαν από τους πρώτους στέλνοντας το μήνυμα που έπρεπε να στείλουν στον Ελληνικό λαό. Αυτό είναι ένα υπεραρκετό μήνυμα από την πλευρά του πολιτικού κόσμου προς την κοινωνία. Συντεταγμένα όλοι πειθαρχούν, και πρέπει να πειθαρχήσουν χωρίς κανενός είδος επικοινωνιακές πλευρές στη σειρά με την όποια η Επιτροπή Εμβολιασμού καθορίζει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Το θέμα δεν προσφέρεται για κανενός είδους επικοινωνιακή συζήτηση» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με ρουκέτες και όπλα στο αεροδρόμιο της Υεμένης