ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται «καλή χρονιά» στην κυβέρνηση με επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται «καλή χρονιά» στην κυβέρνηση με επίθεση σε όλα τα μέτωπα
InTime

Μπορεί να μη μπήκε καλά καλά ο νέος χρόνος, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν καθόλου χώρο και χρόνο στη κυβέρνηση, εξαπολύοντας εναντίον της μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση για την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας.

Εδώ αρκετές εβδομάδες, η Κουμουνδούρου έχει απευθύνεται στο Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιώντας τη λέξη «αποτύχατε», σε όλο το εύρος της διαχείρισης της κρίσης, τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και της οικονομίας. Μάλιστα, η οξυμένη αυτή ρητορική στοχεύει απευθείας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η έκταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση, αποτελεί ευθύνη του πρωθυπουργού.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αναφέρουν ότι ο Κ.Μητσοτάκης «σέρνεται σε έναν εσπευσμένο ανασχηματισμό», προσπαθώντας να μετακυλήσει τις ευθύνες για αποτυχίες σε υπουργούς του και κατευνάσει το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας».

Τα ίδια πρόσωπα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση εμφανίζει στοιχεία αποδιοργάνωσης με αποτέλεσμα ο Κ. Μητσοτάκης να αναγκάζεται το τελευταίο διάστημα διαρκώς να αυτοαναιρείται και εν τέλει να αδειάζει τους υπουργούς του για μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν και την προσωπική του υπογραφή. Μάλιστα, εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός «σέρνεται» σε αυτές τις κινήσεις εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων που δέχεται από την αντιπολίτευση, όσο και από τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Κάνοντας αυτή την ανάλυση, από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν στην ίδια σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που εφάρμοσαν το τελευταίο δίμηνο και που στηρίζεται στο δίπολο διαχείριση πανδημίας – οικονομίας. Έτσι, εξακολουθούν να καταγγέλλουν την μη ενίσχυση του ΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι και ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα αργήσει και ότι ένα νέο κύμα του κορονοϊού είναι πιθανόν να βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μετά τις γιορτές – σύμφωνα πάντα με τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Την ίδια στιγμή, «στοχοποιεί» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τρεις προβεβλημένους υπουργούς. Τον Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο αποδίδουν ότι δεν εκτίμησε σωστά τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση και ότι τα οι δεσμεύσεις για ισχυρή ανάκαμψη το 2021 να έχουν ήδη διαψευστεί. Τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον πως οι επιχειρήσεις και ειδικά οι μικρές και μεσαίες, σε αντίθεση ό,τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, παραμένουν χωρίς ρευστότητα και είναι αντιμέτωπες με χιλιάδες λουκέτα. Και τέλος τον Γιάννη Βρούτση, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει η ανεργία βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία, πριν καλά καλά σταματήσει η πλειοψηφία των αναστολών εργασίας.

Όλα τα παραπάνω μας προϊδεάζουν για ένα «θερμό» πολιτικά χειμώνα, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει την δική της αντεπίθεση, σε όλα τα μέτωπα που απασχολούν την κοινωνία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.