ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ταράξει την «πανικόβλητη» κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ταράξει την «πανικόβλητη» κυβέρνηση
INTIME

Με συνεχείς επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα σκοπεύει να πορευτεί η Κουμουνδούρου τις επόμενες ημέρες, καθώς «διέγνωσε» σημάδια «πανικού» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ως αποτέλεσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην διαχείριση των μεγάλων, αλλά και των μικρότερων προβλημάτων της χώρας

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η κυβέρνηση έχει μπει για τα καλά σε μία μη αναστρέψιμη φάση φθοράς. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τα σημάδια «πανικού» είναι εμφανή σε κάθε της κίνηση, με αποτέλεσμα να καθίσταται από «ανίκανη, επικίνδυνη», όπως είπε στο Newsbomb.gr ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως το τελευταίο δεκαήμερο ανέδειξε όλες τις παθογένειες του επιτελικού κράτους - που το ονομάζουν «σύστημα Μητσοτάκη», επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να προσωποποιήσουν τις ευθύνες. Τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Αττική, με 250.000 νοικοκυριά να μένουν χωρίς ρεύμα και νερό για ολόκληρες ημέρες, εξαιτίας μίας κακοκαιρίας για την οποία όλοι γνώριζαν, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Πλέον, συνεχίζουν, δεν μπορεί κανένας να «μακιγιάρει» την κυβερνητική ανικανότητα, ούτε καν οι γεμάτοι με κρατικό χρήμα τηλεοπτικοί σταθμοί.

Με βάση τα παραπάνω, μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να ερμηνευτεί η χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της κυβέρνησης για τα «δωράκια» -όπως τα χαρακτήρισε- προς τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αναδείξει, είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να χάνει εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης και πλέον έχει ως μοναδικούς του συμμάχους τα τηλεοπτικά κανάλια.

Θεωρούν πως ο πρωθυπουργός είναι απομονωμένος πολιτικά και κοινωνικά. Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ικαρία, συνδυαστικά με την αλαζονική συμπεριφορά με την οποία αντιμετώπισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τους επιχειρηματίες της εστίασης, τα αλληλοκαρφώματα των υπουργών του, αλλά και το μπάχαλο της Αττικής, έχουν αρχίσει να λειτουργούν διαλυτικά για την κυβέρνηση του. Έτσι, συνεχίζουν, αναζητά στηρίγματα στα κανάλια που «προικίζει» με δημόσιο χρήμα ή ευκολίες πληρωμής, στις στρατιές των μετακλητών και των «γαλάζιων» golden boys που διορίζει και στην καταστολή.

Και αν για τους δύο πρώτους «πυλώνες» ο Αλ.Τσίπρας έκανε χθες, στη Βουλή, εκτενή αναφορά, πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με ερώτηση τους, 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει για το αν μέσω της προσωπικής του απόφασης να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, απαλλάχθηκε ο ιδιώτης επιχειρηματίας από την υποχρέωση να πράξει όσα προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης και γλυτώνει ένα πολύ σοβαρό ποσό. Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε σε πολύ έντονο ύφος στα όσα είπε για το Μάτι ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντέννα, κατηγορώντας τον για «χυδαιότητα».

«Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ο Γενικός του Γραμματέας σήμερα, ο κος Τσουβάλας, ήταν επικεφαλής της αστυνομίας στο Μάτι. Αυτός δηλαδή που είχε την επιτελική ευθύνη για την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στη κεντρική αρτηρία και την παράκαμψη σε στενούς αδιέξοδους δρόμους που οδήγησε σε τραγωδία», ανέφερε του σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «η χυδαιότητα του κου Χρυσοχοΐδη δεν μας ξαφνιάζει. Όσο πιο καταγέλαστοι θα γίνονται στον ελληνικό λαό με την ανικανότητά τους, τόσο πιο χυδαίοι θα γίνονται στα κανάλια», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας έναν νέο γύρο σύγκρουσης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.