ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση προσέγγισης της νεολαίας από το Μέγαρο Μαξίμου

Επιχείρηση προσέγγισης της νεολαίας από το Μέγαρο Μαξίμου
Η νεολαία είναι το νέο target group της κυβέρνησης
InTime

Στο Μέγαρο Μαξίμου βάζουν στο κάδρο των μελλοντικών προτεραιοτήτων ενέργειες αποσυμπίεσης της νεολαίας και των ηλικιών 17 - 34.

Με δεδομένη την απόσταση που έχει πάρει η νεολαία από την πολιτική και όχι κατ’ ανάγκη από τη Ν.Δ., αλλά συνολικά από όλο το πολιτικό γίγνεσθαι, στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τρόπους για να ξαναβάλουν τους νέους στην αγορά εργασίας και να δώσουν νέα προοπτική και όραμα ότι η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη δημοσκόπηση, που εξελίσσεται στις ηλικίες 17-34, και σε μελέτη ποιοτικών στοιχείων που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής που αναζητούν οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κάποιος υπεύθυνος που θα τρέξει το όλο project.

Η προσέγγιση θα γίνει με πολιτικό τρόπο και με ανάδειξη φορέων νέων απόψεων και νέων συμπεριφορών, που θα βάλουν στο χρονοντούλαπο τις παλιές αντιλήψεις.

Όπως επισημαίνουν πηγές η προσπάθεια «προσέγγισης» των νέων που ανήκουν στις λεγόμενες δυναμικές ομάδες θα γίνει συντεταγμένα και θα υλοποιηθεί κυρίως μέσα από δράσεις και μέτρα στήριξης. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι συγκεκριμένη προς τους συναρμόδιους υπουργούς και οι πρωτοβουλίες που καταρτίζονται αφορούν πέντε τομείς σε πρώτη φάση: τις νέες τεχνολογίες, την εργασία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία των πολιτών.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν κάτι χειροπιαστό και όχι γενικόλογα ευχολόγια.

Οι υπουργοί θα καταθέσουν σχετικές προτάσεις ο καθένας από τις αρμοδιότητές του και οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ θα εξειδικευθούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Self Test: Ποιοι πρέπει να το προμηθευτούν από σήμερα- Τι ισχύει για σχολεία και Δημόσιο