ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Πιθανή η επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους

Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμός
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό αφορά όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας. «Θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι «από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν υγειονομικούς». «Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν» σχολίασε και πρόσθεσε «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.

Αφγανιστάν: «Μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών»

Αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ σχολίασε ότι πρόκειται για την πιο τραγική επιβεβαίωση του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο έδαφος του Αφγανιστάν και πόσο περίπλοκος έχει γίνει ο κόσμος μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Βάσεις 2021 - Αποτελέσματα: Τα μόρια για όλες τις σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)