ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Βορίδης: «Δώρο» ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής - «Κωμική αντιπολίτευση»

Μάκης Βορίδης
Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών
Intime News

Ευχαριστώντας θερμά τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βοριδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής

«Αυτή η πρόταση δυσπιστίας υποτίθεται ότι αφορά τη διαχείριση κακοκαιρίας, τα ζητήματα της ακρίβειας και τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας. Τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας έχουν συζητηθεί πολλές φορές στη Βουλή, ποια η προστιθέμενη αξία αυτής της παρενθετική συζήτησης; Καμία. Το ίδιο και για τα θέματα της ακρίβειας. Τι μένει; Το ζήτημα της κακοκαιρίας. Μας κάνατε το δώρο να διευρύνουμε αυτή τη συζήτηση, να μας επιτρέψετε να συζητήσουμε συνολικά για το κυβερνητικό έργο» είπε ο Μάκης Βορίδης.

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών με αφορμή τοποθετήσεις βουλευτών για το ζήτημα που ανακύψει τις τελευταίες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση κλήσεων και μηνυμάτων από τον δημοσιογράφο Μένιο Φουρθιώτη με μέλη της κυβέρνησης.

«Άκουσα έναν υπαινιγμό ο οποίος μιλάει για κάποιο είδος θεσμικής κρίσης, θεσμικού ευτελισμού και θεσμικών ολισθημάτων. Μιλάτε για κάποιες συνομιλίες, μίλησε ο κύριος Φίλης για διώξεις δημοσιογράφων και πραγματικά μας προκαλεί εκεί που θέλουμε να ξεχάσουμε και να ξεπεράσουμε, ανακαλείται στη μνήμη μας τα πεπραγμένα σας. Υποχρεωτικά. Έρχεστε αλήθεια εσείς και θίγετε τέτοια ζητήματα στην αίθουσα; Μέχρι σήμερα ζητήματα για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και σκευωρία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων έχει αντιμετωπίσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάτε εσείς μετά το τέλος της σκευωρίας Novartis; Θυμάστε αυτή την συνεδρίαση που ήρθαν κατηγορούμενοι οι άνθρωποι που σήμερα αρχειοθετήθηκαν υποθέσεις τους; Τι θα πείτε τώρα; Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο για την θεσμική ακεραιότητα; Ξεχνιούνται αυτά;» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για κωμική αντιπολίτευση και περιγράφοντας τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ότι επι διακυβέρνησής του πέρασε τρεις μόλις νόμους. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρεις φορές ηττηθείς, επί δυόμιση χρόνια με διψήφια διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και τώρα τελευταία στις δημοσκοπήσεις αγωνία μήπως τον έχει επόμενη και…τρίτο! Και μες την αγωνία είπε να καταθέσει και μια πρόταση δυσπιστίας» κατέληξε ο κ. Βοριδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.