ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει σήμερα και αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση με Ερντογάν

Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει σήμερα και αύριο τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντηση με Ερντογάν
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τους ενημερώσει για το τι συζητήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα και αύριο, Τρίτη, τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της ελληνικής βουλής προκειμένου να τους ενημερώσει για το τι συζητήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρουσιάζοντας την αποτίμηση της κυβέρνησης για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

«Το κλίμα υπήρξε πάρα πολύ καλό, και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις τους χωρίς την οξύτητα του τελευταίου διαστήματος» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου για το γεύμα των ηγετών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έκανε λόγο συνάντηση σε καλό κλίμα καθώς λόγω των προκλήσεων που έχουν προκύψει εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία είναι απαραίτητο να εστιάσουν οι δύο χώρες σε αυτά που τις ενώνουν και να δοθεί έμφαση στην οικοδόμηση μιας θετικής ατζέντας.

«Βάλαμε τα θεμέλια για καλύτερες σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν στο πνεύμα της σημερινής συνάντησης να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 5ο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση της Κυριακής μπορεί να αξιολογηθεί ως ένα θεμέλιο για μια ουσιαστική βελτίωση του κλίματος των δυο πλευρών.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Βάλαμε θεμέλια για καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία