ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Οι Έλληνες θέλουν πραγματικές αλλαγές

Γ. Παπανδρέου: Οι Έλληνες θέλουν πραγματικές αλλαγές

Νέα παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, δύο μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Έλληνες θέλουν πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που ξεκίνησε η κυβέρνησή του τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα είμαστε όλοι λυπημένοι για το ότι έπρεπε να υποστούμε αυτή την κρίση και το ερώτημα είναι αν θα μείνουμε απλά λυπημένοι ή θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».

Όπως ανέφερε ο τέως πρωθυπουργός, η μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ συνιστά μια μεγάλη ανακούφιση που σε συνδυασμό με τη μείωση του ελλείμματος και τις μεγάλες περικοπές, η οικονομία θα καταστεί και πάλι βιώσιμη.

Ερωτηθείς για την ανεργία, το ποσοστό της οποίας αυξάνεται συνεχώς, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να λυθεί μόνον με λιτότητα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και οργανωμένη στρατηγική ανάπτυξης», προσέθεσε.